Un îndrăgit interpret de muzică populară de la noi s-a stins VIDEO

129

”Plânge maramureșul! Acum când cerurile sunt deschise, a plecat spre cer un mare Artist, un mare Om și un Român adevărat, Nicolae Sabău”. Este începutul unei postări de pe pagina de Facebook Maramureș cotidian.

”Maramureșul și Cicârlăul său drag, vor fi mult mai sărace fără acest artist unic în felul lui. Eu Vasile Coca, am copilărit cu cântecele lui, iar mai apoi am avut onoarea de a cânta alături de el pe șcenă.Drum lin spre cer maestre Nicolae Sabău, sigur vei rămâne un exemplu de urmat pentru tinerii trecuți prin festivalul tău ‘Alină-te Dor Alină’ și un punct de referință a cântecului popular maramureșean și românesc.Veșnica lui pomenire!”, a scris artistul și realizatorul TV Vasile Coca, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Sabău s-a născut pe data de 7 decembrie 1929, în comuna Cicârlău din Maramureș. Nicolae Sabău a lăsat o zestre discografică impresionantă, având o carieră de peste 50 de ani, relevantă pentru vetrele etnografice din Maramureş, Chioar, Codru, Oaș și Lapuş. De-a lungul timpului, artistul s-a bucurat de o mare recunoaștere publică, primind numeroase diplome de excelenţă și distincții.

LĂSAȚI UN MESAJ