Spitalul Judeţean Arad reduce valoarea sporurilor pentru medicii din secţiile non-COVID-19

47

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a decis să diminueze sporurile de gardă pentru medicii care lucrează în secţiile non-COVID-19, pentru a nu mai fi la acelaşi nivel cu ale celor din secţiile în care personalul este expus la infectarea cu SARS-CoV-2.

Decizia a fost luată de Comitetul Director al SCJU Arad, astfel că pentru gărzile efectuate începând cu luna mai medicii din ‘zona verde’ vor primi un spor de 40% în zilele lucrătoare şi de 75% în zilele de sâmbătă şi duminică.

În luna aprilie 2021, un medic primar din cadrul SCJU, gradaţie V (gradaţie maximă), a fost plătit pentru o gardă din timpul săptămânii (17 ore) cu 824 de lei net, iar sâmbăta şi duminica (24 de ore) cu 1.330 de lei net. Din luna mai, acelaşi medic va primi 660 de lei net, pentru o gardă efectuată în timpul săptămânii, şi 1.164 de lei net pentru una efectuată sâmbăta şi duminica.

„Până acum gărzile se plăteau identic şi pe secţiile COVID-19 şi non-COVID-19, fapt care în ultima perioadă a dus la imposibilitatea de a asigura necesarul de gărzi pe secţiile COVID-19. Aşadar, am decis ca cei care lucrează pe secţiile COVID-19 să primească sporul maxim de gardă, iar cei din zonele verzi să primească mai puţin”, a declarat, joi, managerul interimar al spitalului, Florina Ionescu.

Conform sursei citate, au fost gândite mai multe măsuri menite să eficientizeze activitatea SCJU, iar ‘toate au fost discutate şi cu personalul medical, înainte de a fi puse în practică’.

Conform legii, sporul de gardă poate fi de până la 75% pentru zilele lucrătoare şi până la 100% pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ