Specialiști în domeniul biochimiei și biologiei moleculare au ajuns la Universitatea de Medicină din Timișoara. FOTO

516

Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara (UMFVBT) gazduiește, în perioada 7-9 iunie 2017, Conferința Internațională a Societății Române de Biochimie și Biologie Moleculară (SRBBM).

Deschiderea oficială a evenimentului, care are ca temă ,,Biochimia – Componentă a viitorului” a avut loc joi, 8 iunie, în Aula Magna a Universității de Medicina și Farmacie. Aici s-au reunit reprezentanți de seama ai universităților din Timișoara, dar și exponenți reprezentativi ai biochimiei și biologiei moleculare din România, precum și cercetători de marcă de peste hotare.

Rectorul UMFVBT, domnul prof.dr. Marius Raica, împreună cu prorectorul prof.dr. Andrei Anghel, șeful Disciplinei de Biochimie din cadrul universității, le-au urat bun venit participanților la conferință.

În deschiderea evenimentului au mai vorbit prof.dr. Ștefana Petrescu, președintele SRBBM, prof.dr. Isidora Radulov, prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, precum și prof.dr. Dana Petcu, prorector la Universitatea de Vest Timișoara.

În cele trei zile de conferință, specialiștii în domeniul biochimiei si al biologiei moleculare vor susține prezentări științifice cu teme diverse, scopul principal fiind acela de a demonstra cât de importantă este biochimia în orice situație din viața omului.

,,Conferința noastră este orientată spre viitor, atât din punct de vedere al noutății științifice, cât și prin promovarea oamenilor tineri, cărora li s-au creat mai multe oportunități, cum ar fi cursuri intensive de tehnici moderne în biochimie clinică și în biotehnologie”, au transmis organizatorii evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ