Spaima de un eșec major la alegeri pune stăpânire pe liberali!

220

Campania electorală a PNL merge prost. O știu și liderii de la centru, o știu și cei din teritoriu. Toți s-au culcat pe o ureche, sperând în miracolul numit Dacian Cioloș și în umbrela oferită de cota, încă ridicată, a președintelui Klaus Iohannis. A fost nevoie ca primarii, speriați de întorsătura negativă a evenimentelor și de lipsa de apetit a electoratului pentru mesajele pro-Cioloș, să facă apel la liderul tras pe linie moartă pentru ca acesta să-și scuture zdravăn colegii de partid ca să-i trezească din amorțire, scrie Radu Tudor pe blogul său.

Vasile Blaga, căci despre el este vorba, s-a reactivat. Și nu oricum. Strigăte, țipete și înjurături s-au putut auzi ieri la audioconferința ad-hoc convocată de către fostul co-președintelui PNL. De cealaltă parte a microfoanelor și receptoarelor din sediile de partid, liderii de organizații județene, spășiți, suprinși și speriați, unii înfuriați de tonul tăios folosit de Blaga în ședință la adresa lor, dar și a conducerii centrale de partid, în frunte cu Alina Gorghiu, au asistat stupefiați la reproșurile fostului lor șef de partid.

“Ne-a scos la tablă ca pe niște copii mici. Eu am avertizat de săptămâni bune că noua strategie nu prinde la oameni, dar a fost careva dornic să ma asculte la București? Nu! Iar acum vine Blaga să dea cu noi de pământ, după ce nu s-a implicat mai deloc în campanie”, ne-a explicat un lider de filială, natura discuțiilor purtate ieri.

Conform surselor citate, Blaga le-a reproșat liderilor de filiale modul defectuos în care se face campanie în județe, lipsa evenimentelor electorale, faptul că nu-și pun la treabă proprii candidați să bată județele în lung și lat și că mai toată lumea se bazează pe acțiunile și măsurile cu caracter social ale Guvernului Cioloș. Cuvinte grele a avut Buldogul și la adresa conducerii centrale, care a mizat prea mult pe cartea Cioloș și mai puțin pe propriile resurse, dar și la adresa consultanților de campanie, precum Felix Tătaru, făcut responsabil pentru modul în care s-a elaborat strategia de comunicare prin bannere și pliante.

“Ne-a acuzat că nu existăm, că asta nu e campanie, ce ne batem joc și noi și candidați. Ne-a cerut să ne delimităm de imaginea lui Dacian Cioloș pentru ca nu am știut să o explotăm inteligent în campanie, să nu-i mai folosim imaginea în afișe, pentru că nu dă randamentul scontat și să ne folosim mai mult resursele interne, activiștii și primarii partidului, plus să punem candidații la treabă. Altfel, nu mai stăm prea mult în funcții”, ne-a relatat un alt lider de filială județeană modul în care Blaga și-a “impulsionat” colegii de partid.

Trezirea din letargie a fostului lider PNL vine după ce mai mulți primari din aripa fostului PDl s-au deplasat în acest weekend la sediul central din Modrogan pentru a i se plânge de modul defectuos în care Alina Gorghiu și Gheorghe Falcă, coordonatorul de campanie, înțeleg să gestioneze efortul de campanie, ne-au precizat surse din conducerea liberală. Edilii au reclamat faptul că primesc ordine contradictorii de la București, care de multe ori se bat cap în cap, că nu există coerență în gestionarea campaniei, că abia reușesc să strângă bani pentru a susține campania la nivel local și i-au cerut lui Blaga să intervină pentru a clarifica situația și a opri tendința descendentă în care se află în acest moment PNL.

Greu de crezut însă că Blaga mai poate schimba însă ceva în perioada de campanie rămasă, mai ales că el nu poate interveni direct în coordonarea activității. În plus, problemele sale în justiție par să se amplifice mai degrabă decât să se diminueze, iar Alina Gorghiu caută să profite de acest lucru pentru a-și întări autoritatea în interiorul partidului, în care murmurele și opoziția la adresa ei se accentuează.

LĂSAȚI UN MESAJ