Șoseaua ce leagă Timișul de Arad, conectată la rețeaua transeuropeană TEN-T, va fi reabilitată cu fonduri UE Video

135

Drumul care leagă județul Timiș de Arad, care este și conectat la rețeaua transeuropeană TEN-T, va fi modernizat. Pentru finanțare s-a semnat un nou contract cu ADR Vest în valoare de 76,76 milioane de lei.

”Importanța drumului este dată de faptul că asigurăm pe partea de nord – vest o conectivitate la autostradă mult mai facilă. Consiliul Județean Arad realizează podul peste Mureș și tronsonul de drum județean până la autostradă, în zona orașului Pecica. Am rezolvat finanțarea europeană. Am mai rămas cu un singur proiect în rezervă. Avem 3 proiecte semnate și cel de-al patrulea în rezervă”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Proiectul ”Modernizare Drum Judeţean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) și pod peste Mureș la Pecica, Judeţul Arad (L=57 Km, din care necesar de modernizare cca. 30 Km)” prevede modernizarea tronsoanelor DJ 693, DJ 692, DJ 692C (ruta Cărpiniș-Biled-Bărăteaz-Gelu-limita județului Arad).

E vorba despre reabilitarea a peste 37 de kilometri de drum județean.

”Contractul în județul Arad a fost semnat. Împreună (n.r. drumurile din Arad și Timiș) vor lega toată zona de vest a județului cu autostrada. Infrastructura de reabilitat este într-o situație destul de precară, deci practic este o soluție ideală pentru toți locuitorii din zona respectivă și pentru cine dorește să tranziteze această zonă a regiunii, dar și spre zona de sud a regiunii, spre Caransebeș. Axa 6, deși lentă la început, a început să își întregească sumele ca și contractare. Sperăm să atingem ținta de 200% față de valoarea alocată. Suntem la 140 de milioane de euro contractați și ne propune să depășim 180 de milioane de euro” a spus Sorin Maxxim, directorul ADR Vest.

Urmează să se organizeze licitația pentru desemnarea unui constructor. Lucrările vor dura 43 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ