Sătul de critici, primarul Timișoarei prezintă lista proiectelor cu fonduri europene

109

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, s-a săturat să fie criticat, atât el, cât și funcționarii din instituția pe care o conduce, pentru că nu au atras prea mulți bani europeni. Edilul șef a prezentat, marți, o listă de proiecte pentru care a câștigat finanțare europeană.

Potrivit acestuia, în Timișoara vom avea 21 de noi tramvaie. Există, în total, 3 proiecte pentru reînnoirea parcului de tramvaie al Societății de Transport Public Timișoara, fiecare vizând achiziția a câte 7 tramvaie și având câte o valoare de 20 de millioane de euro.

Tot pentru infrastructura urbană, se vor reabilita șinele de tramvai și tramele stradale de-a lungul liniei 5, pe Calea Bogdăneștilor. Investiția din fonduri UE se ridică la 31 de milioane de lei.

De asemenea, edilul șef a menționat și achiziția autobuzelor electrice împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În acest caz s- a lansat și licitația pentru cumpărare, contract în valoare de 37 de milioane de euro.

Pe listă apare și extinderea iluminatului public în Parcul Botanic – 800.000 de euro; retehnologizarea sistemului de termoficare – 31 de milioane de euro; dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în Timișoara și Timiș – 61,5 milioane de euro; reabilitarea termică a 74 de blocuri cu aproape 3.600 de apartamente – 18 milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ