Sorin Grindeanu: ”Vrem să instaurăm legea pe drumurile județene din Timiș” VIDEO

409

Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș, împreună cu conducerea Inspectoratului de Poliție Județean, au decis să semneze contractele necesare, pentru demararea demersurilor, în ceea ce privește drumurile județene.

Protocolul de colaborare între CJT și IPJ s-a încheiat săptămâna trecută, în urma plenului. Sorin Grindeanu a considerat că este necesar să dea greutate acestei colaborări. Cele două instituții au hotărât să pună în practică acest protocol. Mai exact, semnarea documentelor vizează controalele necesare de pe drumurile județene din Timiș a mașinilor cu gabarit depășit. Demersul necesar, conform legii, implică astfel ambele instituții.

”Noi, consiliul județean, avem acele celebre cântare. Unul este funcțional în momentul acesta, peste două săptămâni, conform procedurilor, va intra în posesia noastră un alt cântar mobile. Vom realiza și acel punct fix, pentru detectarea mașinior cu gabarit depășit. Punerea în practică a acestui protocol înseamnă echipe mixte, formate din angajații CJT și IPJ. La aceste demersuri și verificări nu vom renunța, nici eu, nici IPJ. Ne dorim un proiect nou și vrem să instaurăm legea”, declară Sorin Grindeanu, președintele CJT.

Conducerea IPJ, în urma contractului de colaborare cu CJT, dorește să controleze vehiculele cu gabarit depășit, în urma constatării nerespectării legii. Tot conducerea transmite că drumurile județene sunt afectate datorită faptului că nu se respectă legea. În urma unei evidențe în cadrul poliției, se vor identifica drumurile cele mai afectate și unde au loc cele mai multe accidente. Astfel se vor demara numeroase controale, pentru șoferii care încalcă legea. Sunt deja foarte multe sesizări cu zonele afectate de mașinile cu greutate mare. Mulți oameni susțin că din cauza mașinilor mari, structura caselor începe se să deterioreze.

”În cele mai multe cazuri deterioarea infrastructurii are loc datorită mașinilor de mare tonaj, cărora le este interzis să circule pe astfel de drumuri, drumuri județene. Vrem să informăm șoferii care dețin astfel de mașini că este necesară acea autorizație, pentru a circula în anmite zone. Cei care vor continua să încalge legea vor fi sancționați, în detrimentul interesului comun”, transmite conducerea IPJ.

În ceea ce privește autorizațiile camioanelor, Sorin Grindeanu declară că în luna septembrie s-au eliberat de la CJT doar 50 de astfel de autorizații, pentru diferite transporturi. Ciudat este însă, că autorizația se regăsește în factura beneficiarului. Pentru acest demers instituțiile vor pune în funcțiune toate aparatele de identificare ale acestor mașini și totodată va crește numărul patrulelor, care se vor deplasa la fața locului, pentru verificare.

”Din păcate, în județul Timiș nu s-a respectat legea în punctul acesta de vedere. Primii păgubiți sunt cetățenii care locuiesc în zonele circulate de mașinile cu gabarit depășit. Un alt aspect este faptul că instituția pe care o conduc acum este păubită din mai multe puncte de vedere. Spre exemlu, drumurile județene care au fost reabilitate și refăcute cu un an în urmă, acum arată de parcă nu s-a lucrat niciodată la ele. Dumurile sunt stricate de traficul greu. Îi atenționez pe șoferi că nu renunț la demersurile și controalele care vor urma”, a spus Grindeanu.

Mașinile care nu depășesc 25 de tone nu au restricții pe drumurile județene, cele care depășesc 40 de tone, respectiv 50, au nevoie de autorizație specială de transport de la consiliul județean. Autorizație care costă puțin peste 200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ