Sorin Grindeanu va reprezenta Timişul la Săptămâna europeană a regiunilor, la Bruxelles

189

Judeţul Timiş va fi reprezentat la Bruxelles în cadrul unui eveniment anual care reuneşte cele mai importante oraşe şi reugini din Uniunea Europeană. Timiş nu putea lipsi, aşa că mai marii judeţului vor pleca spre inima Europei.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, este cel care va reprezenta judeţul în faţa oficialiilor europeni, în perioada 12 – 13 octombrie.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor va fi deschisă oficial de comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, vicepreședintele Parlamentului European, Ramón Luis Valcárcel Siso și de președintele Comitetului Regiunilor, Markku Markkula.

Evenimentul va reuni președinți de regiuni europene, primari de orașe, manageri de proiecte, experți în diferite domenii, care vor participa la conferințe, workshopuri și dezbateri pe teme privind politicile regionale după 2020, dezvoltarea sustenabilă și accesarea fondurilor europene.

„Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este un eveniment anual care se desfășoară la Bruxelles și în cadrul căruia reprezentanții administraţiilor regiunilor şi oraşelor, precum și experți și reprezentanți ai mediului universitar au ocazia de a face schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane. De asemenea, Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este o platformă recunoscută pentru dialog politic pe teme de dezvoltare a politicii de coeziune a UE și de sensibilizare a factorilor de decizie în privința importanței regiunilor şi oraşelor în procesul de elaborare a politicilor UE. Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este cel mai mare eveniment public de acest tip la nivel european”, transmit reprezentanţii CJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ