Sorin Grindeanu promite mari surprize la votarea moțiunii de cenzură de miercuri-VIDEO

495

Sorin Grindeanu a răspuns, în această după amiază, la ieșirea din sediul PSD Timiș, întrebărilor venite din partea mass-media:

-Dacă trece moțiunea veți păraĂi partidul?
Am spus-o și public. Am fost, sunt și voi fi membru în acest partid. Nu am schimbat niciodată partidul politic. Și nici nu vreu să-l schimb. Nu am să fac lucrul asta. Sunt pesedist și punct. Poate să mă dea afară de câte ori vrea Liviu Dragnea. Ați vazut că organizația pe care o conduc cu performanțe, consideră în continuare că sunt cel care îi reprezint cel mai bine.
-V-ați reînscris azi în partid?
-Nu! Azi am venit să văd care este pulsul organizației. De altfel „domni” au cam uitat să trimită actele cu excluderea mea. Din punctul meu de vedere nu are cum să mă excludă vreodată din PSD Liviu Dragnea. Pentru că așa cum am mai spus-o, nu mă poate exclude de atâtea ori de câte ori mă voi reînscrie.
-Moțiune era anunțată pe luni. Acum este mâine (duminică).
Teama, frica, frica!
-Vi s-au cerut Ordonanțe de Urgență pentru perioada vacanței parlamentare? Poate ați deranjat pe cineva?
-Nu vreau să ajungem pe un teren speculativ. Pe mine mă interesează în acest moment și cred că pe orice om de bună credință, să existe stabilitate, să se poată guverna. De aceia le mulțumesc miniștrilor că au fost la serviciu în toate aceste zile. Vor continua să meargă. E datoria lor să meargă la locul lor de muncă.În săptămâna care urmează lucrurile, constituțional și legal vor fi rezolvate. Până atunci toată lumea să meargă la serviciu.
Aveți în gand un nou Cabinet?
-Nu speculez, nu răspund la ipoteze de acest tip. Pe mine nu mă interesează. Pe mine mă interesează să asigurăm această stabilitate. Și acest lucru se poate rezolva în câteva zile. Fie în mod direct, în condițiile pe care le-am spus. Fie prin procedurile constituționale. Procedura constituțională este moțiunea de cenzură.
-Cu cei din UDMR ați avut discuții?
– Spuneam zilele trecute, la București că toate discuțiile pe care le voi avea vor fi transparente. Nu stau să mă ascund, să-mi fie frică să fac lucruri pe la spate, să fac lucruri care nu sunt normale într-o democrație și într-un stat membru al Uniunii Europene. Așa că dacă m-aș fi întalnit s-ar fi știut.
-S-ar putea cere excluderea domnului Dragnea din PSD?
– NU! Am cerut un Congres pentru a stabili linia pe care trebuie să meargă partidul pentru a se respecta statutul și anume de a se valida primul ministru. Și pentru a discuta toate problemele care, iată, au apărut de vre-un an sau un an și ceva, de când partidul se conduce din două în două luni prin Comitete Executive Naționale. Ăsta nu e un mod democratic de a conduce partidul nostru… Am o istorie de 21 de ani ca membru în partid și se vor adăuga mulți ani de acum încolo. Dar nu am întâlnit până acum ca de un an să nu se mai organizeze un birou permanent Național al partidului. Modul de lucru normal e ca în fiecare luni să se organizeze un birou național ca să hotărăști politic deciziile pe care partidul le ia în Parlament. Sau dacă e la guvernare (măsurile) de guvernare. Lucrurile astea nu s-au întâmplat. Și s-au organizat CEX-uri doar pentru sancțiuni. Parcă era normal să vedem la ultimul, cel cu mine să vedem o analiză a rezultatelor alegerilor parțiale de duminică din țară. Nu s-a făcut această analiză. S-a băgat sub preș rezultatul acestor alegeri. Eu vorbesc de lucruri de fond, de bază care nu pot fi ascunse și care trebuie discutate în forul de conducere larg, iar acela este Congresul.
-Nu v-ați întâlnit cu UDMR. Dar ați mai vorbit.
-M-au mai sunat, Și eu pe ei.
– După vizita din Timiș plecați mai încrezător?
– Aveam nevoie de energia pe care colegii mei mi-au transmis-o. Sigur că sunt mult mai încărcat…De asta am venit. Să vad dacă organizația pe care o conduc este alături de mine. Și dacă am făcut bine ce am făcut. S-a văzut reacția oamenilor. Dacă după pașii pe care i-am prezentat public și în ședință sunt în continuare alături de mine. Reacția de asemenea s-a văzut.
– Despre moțiunea de cenzură?                                                                                            – Chestiunile legate de moțiunea de cenzură nu se pot face cu ușile închise. Orice întâlnire pe care o voi avea, cu acordul celor cu care mă întâlnesc, o voi transmite public.
-Ați avut contacte cu expreședintele Băsescu?
-Eu nu! Dar încă președintele Liviu Dragnea cred că da. De fapt îi leagă o istorie comună în PD.
-Veți mai transmite către Cotroceni înlocuiri din funcții?
– Voi vedea zilele următoare. Dacă vreun minister nu funcționează, așa cum am spus, și dacă nu se vor prezenta la servici voi mai face inlocuirile necesare încât activitatea Guvernului să nu se blocheze.
-Mai aveți semnale de susținere de la alte filiale din țară?
– Sigur că am! Cer să se respecte toate regulile legate de vot. Să fie secret. Veți vedea miercuri sau când va fi moțiune de cenzură cum lucrurile se vor desfășura într-un mod de-a dreptul incredibil. Deocamdată vreau să văd cum partidul social democrat depune moțiune contra guvernului partidului social democrat. Cred că intră în istorie. Dar am ajuns aici din cauza managementului domnului Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ