Sorin Grindeanu, omul de sport

1283

În premieră, România va avea un prim-ministru timișorean. Prin adopție, mă rog, Sorin Grindeanu fiind de loc din Caransebeș.

L-am cunoscut acum vreo 15 ani. Fusese numit directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Timiș, sau cum s-o fi numind atunci. DJTS-ul filială a Ministerului Tineretului și Sportului.

Omul nu avusese tangențe cu sportul, deși, dacă îmi amintesc bine, jucase volei la juniorii orașului natal.

Mă așteptam să întâlnesc un tânăr politruc (avea pe-atunci vreo 28 de ani) paralel cu fenomenul sportiv.

Ei bine, n-a fost așa, și nu spun asta pentru că a ajuns, acum, atât de sus. Am cunoscut un om echilibrat, cultivat, interesat de sport și de modul în care sportul timișean s-ar putea dezvolta.

A stat în funcție vreo doi ani și jumătate. Apoi, eu fiind, în ultima perioadă, prea puțin interesat de politică, drumurile ni s-au intersectat rar.

Noi, timișorenii, să sperăm că Sorin Grindeanu va face pentru oraș, în plan sportiv, cea a reușit Emil Boc pentru Cluj-Napoca. Un stadion ultramodern, o sală de sport la fel.

***

Un prim semn de întrebare pentru noi, cei din lumea sportului. Propunerea pentru ministrul Tineretului și Sportului, decisă ieri, este Marius Alexandru Dunca.

Cine este Marius Alexandru Dunca?

Un tânăr de 36 de ani, senator PSD de Brașov, fost șef pe la Protecția Consumatorului și Centrul Antidrog.

Chiar nu merită sportul românesc un ministru pe măsura valorosului său trecut? Din păcate, doar trecut, prezentul fiind jalnic. Cu atât mai mult, atunci, ar trebui un om deosebit, cu viziune și experiență, în această funcție!

Nu neapărat un fost sportiv de mare valoare, pentru că au fost, în ultimul timp, Gabi Szabo și Elisabeta Lipă, și ne-am lămurit.

1 COMENTARIU

  1. „Mă așteptam să întâlnesc un tânăr politruc (avea pe-atunci vreo 28 de ani) paralel cu fenomenul sportiv.
    Ei bine, n-a fost așa, și nu spun asta pentru că a ajuns, acum, atât de sus. Am cunoscut un om echilibrat, cultivat, interesat de sport…”
    – Clar! Cele mai fine perii se fac din par de zibelina sau de capra. Cum zibelina e o raritate in Banat, in schimb caprele abunda…
    Coborand cu picioarele pe pamant, „omul de sport” nu este decat ocazional „atat de sus”: stapanul lui l-a luat de ceafa si l-a pus sus (sic!), pe scaun, langa el, ca sa le arate celorlalti meseni cat de bine l-a dresat, ce ochi umezi si inteligenti are („pacat ca nu stie sa se exprime”), cat de frumos da din coada etc…. si pentru ca ii este util pentru moment. O scena amuzanta de genul „Catelul la volan”, asa cum se poate vedea pe YouTube. Cand se va termina „spectacolul”, stapanul il va lua din nou de ceafa si il va arunca jos, acolo unde ii este locul. Pentru ca tigrii sunt tigri si cateii sunt catei.

LĂSAȚI UN MESAJ