Soprană din Timișoara: „Învățătoarea mea bătea cel puțin un copil pe zi în fața clasei”

753
diana pap

În România, nu doar gimnastele erau bătute de antrenori, ci și în școli bătaia era la ordinea zilei. Diana Pap. o soprană din Timișoara, care a terminat Liceul de Muzică „Ion Vidu” din oraș, a povestit pe Facebook despre cum dascălii au transformat agresiunile fizice într-o practică zilnică.

Dragilor, bătaia era la ordinea zilei! Învățătoarea mea bătea cel puțin un copil pe zi în fața clasei. Era un spectacol deja obișnuit mai ales că Tova Mayer avea preferații ei la bătuceală. Până și noi am început să-i desconsiderăm și ne băteam joc de ei. Că lovea tare m-am convins atunci când a venit rândul meu la bătaie. M-a tras de păr atât de tare încât am rămas cheală într-o zonă a capului de îmi scoteam șuvițe întregi din păr. Asta pe lângă cele două palme peste față și alte câteva peste cap și mâini. Motivul? Că nu aveam cordeluță, părul legat și etichetă la caiet„, a povestit Diana Pap pe rețeaua de socializare.

Dar învățătoarea sopranei nu era singura care agresa copiii. De exemplu, un profesor de vioară „bătea copiii de pe coridoare dacă făceau gălăgie. Un coleg a rămas cu sechele la o ureche după o palmă zdravănă. Primeam si liniare peste palme (noi care aveam nevoie de mâini și degete sănătoase) dar asta era ceva light. Puțini dintre noi am făcut performanțe artistice dar sigur sigur sigur am devenit ființe agresive. Și acum numai să aud că vreun copil e bătut sau umilit de profesor că nu stau pe gânduri, mă duc să-i sar la beregată„.

Vă reamintim că Maria Olaru, campioană mondială absolută la gimnastică, a scos, recent cartea autobiografică „Prețul aurului. Sinceritate incomodă”, în care vorbește despre bătăile încasate la lotul de gimnastică al României.

LĂSAȚI UN MESAJ