Solidaritatea umană nu cunoaște limite! Ce s-a întâmplat cu familia din stradă și povestea incredibilă a acesteia

4157

Joi, 5 octombrie, vă prezentam un caz deosebit de trist, legat de o familie formată din doi bătrânei și un copil, care au fost văzuți de o timișoreancă în zona Parcului Dacia. Oamenii stăteau în stradă, având lângă ei mai mulți saci cu haine și alte bunuri.

După semnalarea acestui caz pe o rețea de socializare și în ziarul online Banatul Azi, Direcția de Asistență Socială Timișoara a luat măsuri urgente pentru ca familia să nu mai fie nevoită să-și ducă traiul pe străzi.

Povestea lor este prezentată în rândurile de mai jos chiar de către conducerea Direcției de Asistență Socială Timișoara.

<< SOLIDARITATEA UMANĂ – MANĂ ÎN MÂNĂ CU AŞISTENTA SOCIALĂ ,,ÎN SLUJBA OAMENILOR” !

În cursul serii de miercuri 04.10.2017 Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara, a fost sesizată despre apariţia, în spatele fostului cinematograf din zona Dacia, a unei familii compuse dintr-o doamnă cu grad de handicap, soţul doamnei şi un nepot minor de 12 ani, care au plecat dintr-un Centru de Criză din municipiul Arad şi s-au lăsat păcăliţi de promisiunea unui cetăţean care le-ar fi oferit o locuinţă în judeţul Timiş, sat Sarbova.
Oamenii de bună credinţă s-au împachetat cu tot ce au agonisit în gospodărie şi mare le-a fost mirarea, că ajunşi în Timişoara nu au mai dat de domnul cu pricina, acesta închizându-şi telefonul.

O noapte au dormit sub streaşina cinematografului până când asistentul social al Centrului pentru Persoane fără Adăpost din Timişoara de pe str. Telegrafului, i-a contactat şi anunţând conducerea centrului şi a Direcţiei, au demarat întrajutorarea oamenilor.
Noaptea afară în frig a trecut mai uşor mulţumită oamenilor din zonă, care au coborât în mai multe rânduri cu ceai cald, mâncare şi o vorba bună.

În cursul dimineţii şeful Centrului Marius Murariu, Directorul General Rodica Cojan au contactat DGASPC Timiş şi DGASPC ARAD pentru a retrimite familia în adăpostul din Arad unde doamna se află în evidenţele serviciului pentru persoane cu handicap. Graţie muncii deosebite depuse de asistentele sociale Esttela Mudura şi Delia Murariu , 2 agenţi ai Poliţiei Locale , şi a cetăţenilor cu bune intenţii, la acesta oră cazul familiei este soluţionat cu privire la eliminarea situaţiei de risc.

Povestea tristă a acestei familii a fost preluată şi mediatizată atât de oameni pe Facebook cât şi de un ziar local ,,Banatul Azi” ceea ce a dus la un val de solidaritate.

Un cetatea român, stabilit în Anglia s-a oferit să le pună la dispoziţie casa&nbsp;lui din comuna Coronini , jud Caraş Severin.

Echipa de intervenţie a Centrului pentru persoane fără Adăpost a ajutat la urcarea lucrurilor familiei, alături de câţiva cetăţeni cu suflet mare aflaţi la față locului, care au achitat transportul lor până la destinaţie şi respectiv până la Arad în cazul în care apar probleme neprevăzute în Coronini.

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara va monitoriza evoluţia cazului şi va face demersurile necesare privind domiciliul, actele şi şcolarizarea copilului cu ajutorul DGASPC Caraş Severin.

Încă o dată Timişoara dovedeşte că SOLIDARITATEA UMANĂ, profesionalismul serviciilor de asistenţă socială a noii structuri aflate în subordinea Primăriei Timişoara, au găsit împreună o soluţie de maximă urgenţă.

MULŢUMIM MASS MEDIA Timişoara, dar mai ales OAMENILOR care s-au implicat! >>, a transmis Rodica Cojan, director general la Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ