Șoferii de TIR, amendați, din nou, în Timișoara

61

Zeci de șoferi de TIR au fost amendați de polițiștii locali din Timișoara după ce au ajuns cu mașinile de mare tonaj pe străzi unde accesul lor este interzis.

„În această săptămână, polițiștii locali au acționat și pe linie de tonaj, aplicând 34 de sancțiuni unor conducători auto care au fost depistați încălcând legislația în vigoare referitoare la pătrunderea prin locuri în care accesul autovehiculelor de mare tonaj este interzis, conform OUG 195/2002 sau neachitând taxa de tranzit pe raza municipiului conform HCL 638/2013”, anunță Poliția Locală.

Astfel de situații au fost constatate în zonele Demetriade, Măcin, Martirilor, Bujorilor, Emil Zola. Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe aceste linii și atrage totodată atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare și de asemenea, să se informeze atunci când ajung în Timișoara, să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite.

De asemenea, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să respecte legislația referitoare la turarea motoarelor și efectuarea de derapaje în scop de divertisment, deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt mari.

În ceea ce privește turarea motoarelor, în această săptămână au fost aplicate trei sancțiuni de câte 2500 lei unor conducători auto care nu au respectat legislația referitoare la turarea motoarelor, efectuarea de derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânări bruște. Astfel de verificări au avut loc pe străzile Kogălniceanu, Take Ionescu, Calea Șagului, Calea Martirilor, acolo unde de altfel au și existat sesizări de la cetățeni pe această linie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.