Situație incredibilă la o școală: Elevi cu dureri de ochi, după ce au fost uitaţi în clasă cu lampa UV aprinsă

204

Elevii de la un liceu din București au acuzat dureri de ochi după ce au fost uitai în clasă cu lampa UV pornită timp de 3 ore în loc de 15 minute, durata optimă pentru dezinfectarea clasei.

Elevii dintr-o clasă de a VII-a de la Liceul Gheorghe Lazăr s-au plâns părinților că au dureri de ochi, senzații de usturime sau vedere în ceață după ce au fost lăsați într-o sală de clasă unde o lampă UV a fost pornită timp de 3 ore.

Ulterior, părinții acestora au discutat între ei pe grupul de Whatsapp, unde, în cele din urmă, diriginta elevilor a venit cu explicații în ceea ce privește incidentul din cauza căruia copiii au avut de suferit.

„Voiam să știu dacă și alți copii au experimentat simptome în urma expunerii de azi la lampa uv. A. (n.r. nume ascuns pentru protejarea identității persoanei) a avut toată ziua ochii umflați, roșii, mi a spus de câteva ori că vede în ceață și că are senzație de nisip în ochi. Nu îmi dau seama dacă trebuie să mă îngrijorez sau nu”, a scris un părinte pe grupul clasei de Whatsapp.

„V. are și el aceleași acuze. Medicul oftalmolog consultat de noi a recomandat spălături cu ser fiziologic, (…) Până mergeți la oftalmologie, cred că i-ar ajuta asta. Evident depinde cât de afectată este corneea, practic e o arsură de grad mic la nivelul corneei… Corneregel primiți la farmacie fără rețetă. Sănătate multă tuturor!”, a scris un alt părinte.

Ulterior, digirinta a explicat situația și le-a recomandat părinților să consulte împreună cu elevii un medic oftalmolog. Ulterior, aceasta a transmis reporterilor „A fost pur și simplu o eroare umană care a avut loc pe fondul stării de epuizare a femeilor de serviciu care nu au timp suficient ca să pună la punct toate clasele”, potrivit libertatea.ro.

sursa – gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ