50.000 de sms-uri au făcut ca Spitalul de Boli Infecțioase să poată lupta împotriva coronavirusului

70

Aproximativ 50.000 de sms-uri au făcut ca Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” din Timișoara să poată duce lupta împotriva Covid 19 în primele luni ale pandemiei. Banii au fost strânși în urma unei campanii publice derulată de Fundația Laurențiu Ciucur pentru Asociația Doctor Victor Babeș Timișoara.

„Nici un spital din lume nu a fost pregătit pentru o pandemie. Dar, datorită ajutorului dat de Fundația Laurențiu Ciucur, care ne-a pus la dispoziție baza de date și logistica necesară, dar și un număr unic special, am reușit să trecem cu bine peste primele săptămâni în lupta cu noul coronavirus. Este o legătură de suflet, veche, între asociația spitalului nostru și Fundația Laurențiu Ciucur.

Prietenii noștri de la una dintre cele mai cunoscute și implicate fundații din Banat și-au lăsat propriile proiecte deoparte și au venit alături de noi. La fel au făcut-o și miile de oameni din întreagă țară care, pe lângă mesajele de susținere pe care ni le-au trimis în toată acestă perioadă de luptă cu Sars-Cov 2, au ales să doneze bani pentru spitalul nostru prin apelul dat la un număr taxabil. Noi am încercat să nu îi dezamăgim și să câștigam cât mai multe bătălii pe frontul anticovid. Și până acum cred că am reușit. Mulțumim din suflet celui care a avut inițiativa acestui proiect, coordonatorul fundației, Zaharia Ciucur, omul care luptă de aproape 30 de ani pentru a aduce bucurie în ochii copiilor și tinerilor care suferă de Distrofie Musculară Progresivă Duchenne”, a precizat doctorul Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase 1, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

Banii strânși prin intermediul campaniei de mobilizare publică Stop #Covid 19, începută imediat după declanșarea stării de urgență, a fost de 426.000 lei și au ajuns în contul Asociației Doctor Victor Babeș. Suma a fost folosită exclusiv pentru achiziția de echipamente, materiale de igienă și protecție, dar și programe de eficientizare a luptei împotriva noului coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ