Sistem de donaţii prin SMS pentru Capitală Cultură Europeană. Robu cere sprijinul mediului de afaceri din Timişoara

117

Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 este în impas şi are nevoie de susţinere financiară. Şi cum Primăria Timişoara nu poate aloca fonduri, din cauza Curţii de Conturi, care a decis să s-au alocat ilegal fonduri, edilul şef cere bani de la mediul de afaceri din oraş.

Pentru a facilita sarcina celor care vor să doneze bani proiectului Capitală Culturală Europeană, autorităţile s-ai gândit să implementeze un sistem de donaţii prin SMS. Operatorul de telefonie care vrea să îşi ofere serviciile, cu reduceri sau gratuităţi, va deveni sponsor oficial al proiectului.

„Vrem să fim Capitală Europeană a Culturii. Am făcut mereu apel la mediul de afaceri să sprinjine acest proiect care nu e al persoanei Robu, e al municipiului Timişoara. Din păcate nu am avut un ecou favorabil. Pur şi simplu am vorbit în van. Fac un nou apel, şi o să punem la punt în perioada imediat următoare un sistem de donaţii prin SMS. Vom vedea cu care operatori de telefonie mobilă, pentru ca măcar parţial comisionul pe care ei îl practică pentru astfel de servicii să fie donat pentru proiect. Evident operatorii vor apărea ca şi sponsori oficiali. Comunitatea trebuie să se implice. Municipalitatea ar da bani, îi avem prevăzuţi, dar nu avem voie până nu se lămuresc lucrurile cu Curtea de Conturi”,spune primarul Timişoarei.

Primarul le cere şi cetăţenilor să doneze bani pentru acest proeict. Termenul limită pentru depunerea dosarelor finale este 12 august, iar suma de care Timişoara are nevoie se ridică la 500.000 de euro. Autorităţile au finanţat anul trecut Asociaţia Capitală Culturală Europeană cu 100.000 de euro, iar auditul Curţii de Conturi a relevant faptul că finanţarea s-a făcut ilegal. Acum se aşteaptă o decizie finală a curţii, iar autorităţile locale speră să primească dreptul de a finanţa în continuare proeictul.

LĂSAȚI UN MESAJ