Sindicaliştii din învățământ cer retragerea mai multor proiecte propuse de Ministerul Educaţiei

523

Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” îi cere ministrului Ecaterina Andronescu retragerea proiectelor care privesc structura anului şcolar 2019-2020, concediul de odihnă al profesorilor şi pe cel al modificării planurilor cadru de la ciclul primar de pe ordinea de zi de la Comisia de Dialog Social.

Ministerul Educaţiei a trimis către membrii Comisiei de de Dialog Social mai multe proiecte pentru a fi discutate joi în Comisia de Dialog Social, la sediul Ministerului Educației Naționale.

Printre aceste proiecte se află şi un proiect prin care Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I. Propunerea vine la sugestia Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, care motivează că modificarea vine în contextul în care „există semnale din partea cadrelor didactice, părinţilor şi a directorilor cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor în primii ani de şcoală la disciplina Educaţie fizică”.

Un alt proiect este despre Structura anului şcolar 2019-2020, an şcolar care va fi reorganizat şi va dispărea vacanță intersemestrială.

Un alt proiect pe care sindicaliştii nu-l vor pe ordinea de zi este cel privind concediul de odihnă, prin care profesorii, directorii şcolilor şi inspectorii din România vor trebui să-şi planifice concediile din timp şi să le efectueze în timpul vacanţelor şcolare. Mai mult, directorilor li se taie din perioada concediului.

LĂSAȚI UN MESAJ