Simultan mondial de… scrabble francofon pentru elevi, la Timișoara

93

Institutul Francez din Timișoara va găzdui luni, de la ora 14,00, în Sala Flaubert, Simultanul mondial de tineret 2019, un turneu de scrabble destinat tinerilor până la 18 ani, organizat în țara noastră la București și Timișoara de către Federația Română de Scrabble, sub egida Federației Internaționale de Scrabble Francofon.

Manifestarea se înscrie în rândul acțiunilor de promovare a limbii franceze care au loc în Luna francofoniei 2019 și constă într-o partidă de scrabble duplicat (15 tururi a câte 3 minute), precedată de o mini-partidă demonstrativă în 5 tururi, pentru inițierea începătorilor în acest sport al minții.

Elevii se pot preînscrie trimițând până în 22 martie un e-mail la adresa laurianieremeiov@yahoo.com, cu numele, prenumele, data nașterii, școala, clasa și nivelul de joc (legitimat sau debutant), urmând ca înscrierea finală să se facă la locul desfășurării concursului, în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile. Organizatorii vor asigura gratuit table de joc și materiale de concurs.

Sunt așteptați să asiste la turneu și profesorii care doresc să se familiarizeze cu jocul de scrabble, în vederea folosirii acestuia ca material didactic auxiliar sau a predării -în viitor- ca disciplină facultativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.