Se caută soluții internaționale pentru criza forței de muncă VIDEO

237

Cel puțin în această parte a țării fenomenul deja prezent la noi, al lipsei de forță de muncă de pe majoritatea sectoarelelor economice, este tot mai acut. Poate că în alte părți nu este atât de vizibil, dar în vest, multe din firme se zbat în situația de a avea comenzi, materiale, utilaje dar de a nu avea cu cine să lucreze mai cu seamă operațiuni ce necesită o anumită calificare.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a obsevat, de mai mult timp, acest fenomen și chiar s-a implicat în mai multe acțiuni concrete de contracarare a acestei crize. Au fost organizate cursuri. S-au realizat pași spre eficientizarea școlarizărilor elevilor în sistem dual. S-au căutat parteneri externi în vecinătate, iar, de un timp, chiar de la distanțe foarte mari. Toate măsurile au dat rezultate punctual, dar nu s-a rezolvat în întregime criza.

Astăzi, la Centrul de afaceri al CCIAT a avut loc un eveniment de largă deschidere internațională din șirul de încercări de a stopa lipsa forței de muncă. Au participat cu date și răspunsuri la problemele ridicate: Florica Chiriță, președinte executiv CCIA Timiș, ca amfitrion, Gabriela Mihaela Voicilă, Secretar de Stat pentru Comerț Exterior din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Pham Hoang Hai, Secretar General Camera de Comerț Italiană pentru Vietnam, Vicenzo Moderno, Vicepreședinte Camera de Comerț Italiană pentru România, Nicoletta Fioroni, responsabil Biroul Economic și Comercial, Ambasada Italiei în Romania.
Evenimentul de azi a avut trei mari componente:

– Dezvoltarea ecosistemului de afaceri pentru susținerea antreprenoriatului românesc. Instrumente de promovare a exporturilor românești. Atragerea de investiții și susținerea creării de noi locuri de muncă.
– Deficitul de forță de muncă – implicații și soluții. Au vorbit: Reprezentanți ai Vietthang International Development Corporation – VTC Corp și QUINN HN CO.LTD – două dintre cele mai importante firme specializate în Resurse Umane din Vietnam
– Legislația specifică în domeniu prezentată de Adela Cristea, Managing Partner ASCENT GROUP
Totodată, conducerile Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș și Serviciului pentru Imigrări al Județului Timiș au răspuns spețelor și întrebărilor ridicate.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Vietthang International Development Corporation (VTC Corp), QUINN HN CO.Ltd, Ascent Group, Clubul Economic German Banat (DWC Banat) și Asociația Centre Affaires Timișoara, sub egida Ambasadei Italiei la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.