Simona Halep, ÎNVINSĂ în finala de la Roland Garros. Adversara ei câștigă primul titlu din cariera WTA

153

Simona Halep a fost învinsă, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, de letona Jelena Ostapenko, în trei seturi, scor 6-4, 4-6, 6-3. Românca a pierdut a doua finală jucată în cadrul turneului parizian.

Simona Halep (locul 4 WTA) a pierdut, sâmbătă, finala turneului de la Roland Garros, după ce a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (47 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-3. Românca a ratat marea șansă de a câștiga primul titlu de Mare Șlem, pentru că a avut în față o adversară redutabilă, care și-a depășit cu mult condiția arătată de locul din clasament. Simona și-a adjudecat primul set, unul echilibrat, scor 6-4, și părea că se îndreaptă spre trofeu, mai ales că în actul al doilea a condus cu 4-3. Însă, letona a revenit, a câștigat 4 gameuri consecutive și s-a impus cu 6-4.

În decisiv, constănțeanca a avut 3-1 la gameuri, dar s-a prăbușit, iar Ostapenko a câștigat cu 6-3. La 20 de ani, Jelena a câștigat primul titlu din cariera WTA, unul de Mare Șlem. Din 1997 nu s-a mai întâmplat ca un tenismen fără titlu la un turneu din circuitul profesionit să se impună la Roland Garros. În urmă cu 20 de ani, la Paris dădea lovitura brazilianul Gustavo Kuerten.

Începând de luni, Simona va urca pe locul al 2-lea WTA. Dacă ar fi învins, ea ar fi devenit lideră mondială. După evoluțiile de la Paris, Halep și-a asigurat un cec în valoare de 1.060.000 de euro. Ostapenko a câștigat 2.100.000 de euro.

Simona a mai evoluat în finala de la Roland Garros, în 2014, și a fost învinsă după un meci dramatic, de rusoaica Maria Șarapova, scor 4-6, 7-6(5), 4-6.

sursă: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ