Și totuși, Timișoara are baschet feminin

151

Baschetul feminin timișorean nu moare grație inițiativei autoritățiilor locale care au înființat o echipă în cadrul SCM-ului. Echipa de senioare a municipiului a fost înscrisă în Liga I sub comanda antrenoarei Veronica Găvrilă.

O lună s-a aflat Timișoara în postura de a nu avea o echipă de baschet feminin la nivel de senioare. După desființarea celor de la BCM Danzio, municipiul de pe Bega propune un proiect nou pentru viitorul baschetului local. Un proiect ce seamănă cu ceea ce a fost Danzio la început – o rampă de lansare pentru produsele CSȘ-ului.

Șefii SCM-ului au înființat echipa de baschet senioare pe care au înscris-o deja în campionatul național, în Liga I – al doilea eșalon al României. Echipa este alcătuită în prima fază din junioare din diferite grupe de vârstă de la clubul sportiv școlar aflate sub conducerea Veronicăi Găvrilă. De altfel aceasta se va și ocupa în prima fază de pregătirea echipei.

”Este o bucurie că am reușit să sensibilizăm municipalitatea să înceapă un proiect nou și sănătos. Obiectivul este să ne păstrăm jucătoarele pe care le formăm la nivel de junioare și să aducem acasă fetele noastre de unde joacă. În prima fază avem un lot de 14 fete și sperăm că apoi să reușim să mai aducem o străină, probabil din Serbia, plus alte 2-3 românce. În vizor este și un antrenor străin, nu mă ascund e vorba de Bogdan Bulj, cel care a fost și la Danzio și este un tehnician foarte bun”, a declarat antrenoarea Găvrilă.

Înființarea echipei în secția de baschet a clubului a reprezentat o decizie greu de asumat pentru membrii Consiliului de Administrație. Motivul îl reprezintă partea financiară. ”Părerile au fost împărțite în CA-ul clubului pentru că fiecare secție are propriul buget și nu vroiam să ne abatem de la principiul nostru. Echipa feminină pleacă la drum deocamdată cu un buget mic, 62.000 de lei pentru cele 3 luni ale anului.

Sperăm ca la următoarele rectificări de buget ale Consilului Local să atragem mai mulți bani și bineînțeles să găsim sponsorizări. Obiectivul este fără îndoială promovarea”, a întărit șeful clubului, Radu Țoancă.

SCM Timișoara va începe campionatul peste o săptămână. Violetele vor face parte din grupa a 2-a a campionatului alături de CSU LPS Alba Iulia, Universitatea 2 Cluj, CSM 2 Satu Mare, ICIM 2 Arad, CSU CSM Oradea și BC Sirius 2 Târgu Mureș. După disputarea unui campionat tur-retur, echipele satelit vor evolua într-un turneu pentru clasament, în timp ce echipele cu drept de promovare merg într-o competiție rezervată doar lor. Rapid București, KSE Târgu Secuiesc, Agronomia București și CSM CSȘ Ploiești sunt celelalte echipe cu drept de promovare din seriile 1 și 3.

Se pregătește echipa de handbal feminin

O altă veste bună a fost dezvăluită cu această ocazie de șefii SCM-ului. Și anume că în stand-by se află și înființarea unei echipe de handbal feminin. ”Vom avea un parteneriat cu Universitatea Timișoara astfel încât noua echipă să evolueze pe CIS-ul nostru (n.r. – certificat de identitate sportivă) și Universitatea să rămână. Se va vota acest proiect în perioada următoare și probabil de la anul vom avea această echipă al cărui obiectiv va fi fără îndoială performanța”, a subliniat Radu Țoancă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ