Primarul Robu este așteptat la a opta Numărătoare de Toamnă

108

A venit toamna și vremea cam rece. Motiv destul e întemeiat de a trage o linie și a încropi un bilanț. Bicicliștii timișoreni sunt invitați la număratoarea de toamnă. Ca orice organism sănătos, Asociația Verde pentru Biciclete, ar vrea să vadă cât a crescut și s-a dezvoltat în vară ce a trecut. Tot cu acest prilej se incheie pleiada de acțiuni organizate de asociație. Doar până la primăvară. Nu inseamna deloc că se încheie sezonul de mers pe două roți. Oricine este liber ca în limita echipamentului și a cunoștiințelor să continue să pedaleze individual dar nu în ieșiri comune ale grupării.

A devenit un obicei ca adunarea să fie pe platforma de la Timco de pe Bulevardul Circumvalațiunii. Duminică, 9 octombrie, la ora 10.00 fix! Tot ca un obicei deja cunoscut se vor distribui stickere „Și eu susțin Verde pentru Biciclete” și numere de bicicletă pentru cine nu are încă. De la ora 11:00 ( tot fix!) se dă startul. Se va parcurge împreună următorul traseu: Platforma Timco – Calea Circumvalațiunii – Bulevardul Republicii –.Str. Gheorghe Pop de Băsești – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul 16 Decembrie – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Bulevardul Liviu Rebreanu – Str. Martirilor – Str. Surorile Martir Caceu – Aleea F.C. Ripensia – Str. Michelangelo – Bulevardul I.C. Brătianu – Strada Lucian Blaga – Piața Libertății, unde va fi poposul final.

Poate veni oricine la manifestare dacă respectă normele de conduită și regulile de circulație. Se așteptă și lucrători din Primărie sau consilieri locali. Chiar și primarul Nicolae Robu este așteptat cu drag să se alăture pedalării.

Acțiune cunoscută drept numărătoarea de toamnă a pornit acum opt ani în urmă ca o nevoie de a ști cu aproximație câți cicliști sunt în oraș. Startul a fost modest. Prima oară s-au prezentat 250 de bicicliști dispuși să se lase numărați. Dar evenimentul a luat amploare iar acum se știu 17.000 de membri cu binecunoscuta plăcuță alb cu verde pe vehicul. Cea mai numeroasă participare a fost cu trei ani în urmă când au venit circa 6.000 de entuziaști. Între timp au mai apărut pedalările pentru doamne în număr de cinci, două ediții de citit și pedalat. Și tot pentru doamne două ediții specifice cu numele de „IA Românescă” ce au îndemnat lumea să reconsidere portul popular. Nu e posibil să nu amintim campaniile din școli adresate celor mai mici participanți la trafic. De asemenea, deja celebrele „Tururi Bănățene” ce au adus în atenție împrejurimile turistice ale Timișoarei.

La acestă numărătoare de toamnă, se vor oferi premii, în cadrul unei tombole după cum urmează: 1 Kult Card și 10 invitații duble la spectacole ale Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, 10 abonamente lunare de fitness la SmartFit Studio și 10 invitații duble la AquaPark Arsenal și Aventura Park Arsenal.

Cea mai nouă preocupare a asociației este adunarea a cât mai multor semnături pentru a convinge autoritățile de necesitatea pistelor de biciclete cât mai funcționale. Cele existente în acest moment sunt și insuficiente și multe destul de greu practicabile. Ar fi necesară o regândire totală a acestor căi de acces specializate. Nu ar strica ca macar unul din cei responsabili sa fie pe două roți.

„Bicicliștii sunt mulți, educați și își doresc un oraș pe măsură, demn de titulatura nou dobândită. Timișoara a dat cea mai puternică comunitate de bicicliști din țară și totuși infrastructura necesită îmbunătățiri”, este de părere Romina Faur de la asociatie.

LĂSAȚI UN MESAJ