Și totuși Fercu revine în Ronaț de la Londra

80

Cătălin Fercu revine la Timișoara din acest sezon. Internaționalul român și-a încetat contractul cu Saracens Londra și va îmbrăca din nou tricoul campioanei României.

Veste bună pentru iubitorii rugbyului timișorean, Cătălin Fercu va evolua din nou în Ronaț. Cel mai valoros fundaș al naționalei din ultimul deceniu revine la Timișoara Saracens începând din actualul sezon după ce a petrecut ultimul an și jumătate la colega Saracens Londra.

Primele informații legate de reîntoarcerea lui Fercu în capitala Banatului au apărut în luna ianuarie, însă atunci clubul din Ronaț s-a grăbit să dezmintă acest lucru. Motivul îl reprezintă faptul că internaționalul român încă nu își încheiase definitiv conturile cu londonezii.

Revenirea lui Fercu la Timișoara a fost confirmată astăzi de surse din conducerea clubului. ”Vom avea un jucător român în vârstă de 29 de ani cu multe meciuri în echipa națională ce joacă pe treisferturi. Acum este la echipa națională”, a încercat să păstreze misterul președintele Dușan Filipaș.

Fercu a jucat trei sezoane la Timișoara înainte de a pleca în Anglia, la campioana Saracens. Fundașul nu a reușit să prindă un loc de titular într-o echipă alcătuită din multe vedete din rugbyul mare, internaționali englezi și sud-africani. Acesta a avut apariții sporadice în primul XV, evoluând însă cu precădere în echipa de rezerve.

Transferul lui Fercu nu este singurul pe care Saracens îl va face în această iarnă. La reunirea prevăzută pentru data de luni vor fi prezenți de asemenea cinci nume noi. ”Am semnat cu trei jucători din Tonga și doi sud-africani, sunt rugbiști de perspectivă pe care îi pregătim pentru anii viitori. Nu vom avea nicio despărțire sonoră, poate câteva nume”, a mai precizat Filipaș.

LĂSAȚI UN MESAJ