Dezamăgire la frontieră: Doar doi albanezi și un kosovar mai vor în România!…

109

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat trei bărbaţi, un cetăţean din Kosovo şi doi din Albania, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 11 februarie 2016, în jurul orei 23, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării.
Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector s-a deplasat la faţa locului pentru identificarea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că doi bărbaţi sunt cetăţeni albanezi, iar cel de-al treilea este din Kosovo, aceştia având vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani.
Bărbaţii au declarat că intenţionau să ajungă în Franţa şi, pentru că aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen, s-au deplasat pe jos, din Serbia spre România, până în momentul reţinerii.

Persoanele în cauză, care au solicitat o formă de protecţie din partea statului român, urmează a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ