Și totuși ACS Poli va juca în Liga I

404

ACS Poli va evolua până la urmă în Liga 1 de fotbal înlocuind Rapidul! Este decizia pe care Liga Profesionistă de Fotbal a luat-o astăzi, la capătul unei luni întregi de comisii ce au încercat să deslușească ițele falimentului clubului din Giulești.

Amânare după amânare și mutare de la o comisie la alta. Astfel a decurs analizarea cazului de la clubul Rapid București de către forurile ce conduc fotbalul românesc, LPF și FRF. În cele din urmă un verdict vine dinspre cele două organizații: ACS Poli va juca în Liga I în locul lui Rapid. Și o va face chiar la sfârșitul acestei săptămână.

Ciudat, Comisia de Disciplină a FRF a constatat azi că Rapid are drept de joc în prima ligă pentru că a promovat sportiv și obținuse și licența în această primăvară. Numai că giuleștenii nu mai au niciun jucător sub contract și nici nu mai au cum să legitimeze pe cineva din simplul motiv că sunt în procedură de dizolvare. În aceste condiții LPF nu va permite Rapidului să evolueze pe prima scenă și o va înlocui cu Poli Timișoara, ultima echipă retrogradată la finalul sezonului trecut.

Măsura vine și ca urmare a presiunilor făcute de televiziuni, rămase cu doar 6 jocuri pe etapă deși au plătit sume consistente pentru 7 partide. În următoarele ore esteașteptată confirmarea oficială din partea LPF-ului, însă Dinamo și Poli au confirmat deja că au primit informații de la Ligă să fie pregătite de joc în week-end.

”Așteptăm informarea scrisă, dar pentru noi nu e vreo problemă. Avem contractele jucătorilor depuse la LPF, vizele medicale la zi și tot ce mai ține de organizarea unui meci”, a dezvăluit președintele violeților, Ioan Miculaș. Intrarea în Liga I garantează încasări de peste 1 milion de euro numai din drepturile TV, astfel că pentru ACS reprezintă colacul de salvare și achitarea datoriilor.

Partida cu Dinamo este programată pentru ziua de sâmbătă, în Ștefan cel Mare. Poli are deja un meci amânat, cel din runda inaugurală contra lui FC Botoșani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.