Cântece ostășești și dansuri războinice la Bastion

213

Sâmbătă, cu începere de la ora 20.00, Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș vă invită în curtea Bastionului Theresia, la spectacolul medieval, cu lupte istorice și muzică veche FRĂȚIA CORBILOR – ZIUA TURNIRULUI.

Momentul de reconstituire istorico-militară va fi realizat de trupa PEREGRINII, menestrelii hoinari și grupul de reenactement HRAFNABROETHR, războinicii corbi care vor prezenta lupte reale, înfruntări adevărate, după regulile războiului. Înarmați cu săbii de luptă și protejați de armuri și coifuri, aceștia vor susține mai multe momente, care includ prezentarea armelor și caracteristicile echipamentului militar, exerciții demonstrative de luptă unu contra unu și ciocniri de grup, antrenament cu zid de scuturi și organizare de luptă cu formații de război.

Un herald din alte vremuri, însoțit de un toboșar, va prezenta pe scurt, în stil teatral medieval, istoricul bătăliei care urmează să se desfășoare. Publicul poate participa direct la spectacol în anumite momente, de exemplu vor fi invitați voluntari care să încerce să spargă zidul de scuturi, iar doamne, domnișoare invitate să își aleagă un cavaler care să lupte pentru ele în arenă.

Perioada istorică ilustrată este cea a Evului Mediu, prilej cu care barzii trupei Peregrinii vor prezenta muzică autentică preluată din codice vechi, medievale – Libre Vermell sau Codex Buranus, dar și cântece ostășești din Europa centrală și de est – Marele Ducat al Lituaniei, Regatul Maghiar sau Rusia Kieveană – însoțite de dansuri războinice.

LĂSAȚI UN MESAJ