Și-au încordat mușchii la un concurs cu tradiție în Timiș

286

Sportivii maghiari au dominat cele două concursuri de culturism desfășurate în județul Timiș la sfârșitul de săptămână; Cupa Libertății – Memorial Vasile Balmuș la Timișoara și Clasicul Florin Teodorescu la Lugoj.

Este deja o tradiție după Revoluție ca în fiecare toamnă să asistăm la o interesantă competiție de culturism. Cupa Libertății a ajuns la ediția a 27-a și de 10 ani este completată de Clasicul Florin Teodorescu, evenimente ce din păcate au rămas cam singurelele de profil din județul Timiș.

Sâmbătă și duminică, iubitorii acestor discipline – culturism și fitness – au avut cu ce se delecta, deși competițiile s-au suprapus nefericit și cun campionat mondial desfășurat la Bistrița. Chiar și așa, sportivi din Ungaria, Serbia și România s-au înscris pe lista de participare.

Startul l-a dat Lugojul, la Teatrul Traian Grozăvescu, cu un concurs ce a adus și o noutate: categoria de model la băieți. La final, premiile pentru locul întâi au mers către sportivii din Ungaria cu două excepții: Costică Năileanu (Năvodari) câștigător al seniorilor și Angel Frătuțescu (CS Florin Teodorescu) la nou înființata categorie model băieți.

Duminică, la Timișoara mare parte dintre sportivi au urcat din nou pe scenă pentru Cupaculturism tineretului Libertății. Și de această dată maghiarii au fost în top. Levente Nagy și-a însușit prima poziție, urmat de românii Costică Căileanu (Năvodari) și Daniel Racoveanu (Champions Gym București). Toate celelalte categorii au fost adjudecate de sportivii din Ungaria. Singura excepție, Denis Ciudin (CS Florin Teodorescu), la modele băieți.

Ambele competiții poartă semnătura inimosului Florin Teodorescu. În urmă cu câțiva ani, acesta reușea să aducă în Timișoara cei mai buni sportivi din lume. ”Când erau bani și sportivii erau de alt calibru”, a sintetizat organizatorul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ