Firmă din capitală, ,,abonată” la amenzi, în Timișoara. Ne-a ocupat domeniul public ilegal, pentru profit

427

O societate comercială din Bucureşti este ,,abonată la amenzi” de la Poliţia Locală Timişoara. Societatea deţine mai multe aparate de tip paypoint şi automate de cafea pe străzile din oraşul de pe Bega, însă nu are dreptul legal să ocupe domeniul public. A primit deja zeci de amenzi, dar continuă să îşi facă de cap.

„Societatea comercială Condra SRL din București va fi din nou sancționată după ce a primit deja 6 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990 republicată, cu amenzi de câte 20.000 lei fiecare, pentru desfășurarea de acte și fapte de comerț fără îndeplinirea obligațiilor legale. De altfel, firma respectivă a mai deținut pe raza municipiului Timișoara și un număr de 5 aparate de cafea pentru care nu era achitată nicio taxă de depozitare pe domeniul public, așa cum este specificat în HCL 371/2007 modificată, motiv pentru care a fost sancționată cu 23 de amenzi de câte 2500 lei fiecare, urmare a acestora ridicându-le de pe domeniul public. Și în cazul paypoint-urilor polițiștii locali vor aplica sancțiuni până când proprietarul acestora le va ridica de pe domeniul public”, transmit poliţiştii.

Pentru a ocupa domeniul public este nevoie de autorizaţii de la Primăria Timişoara şi de achitarea unei taxe dacă activitatea desfăşurată pe terenul oraşului este aducătoare de profit.

pay point tm1 pay point tm

LĂSAȚI UN MESAJ