O mare actriță, la Timișoara, pentru a primi un titlu onorific: ,,Timișoara mă tulbură” VIDEO

905

Universitatea de Vest DIN Timişoara a acordat titlul de Dr. Honoris Causa, actriţei Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat Bucureşti, pentru întreaga sa activitate artistică de peste 30 ani.

Maia Morgenstern s-a născut în 1962, într-o familie de evrei, matematicieni, fiind astăzi actriţă apreciată atât pe plan naţional cât şi internaţional.

„În cadrul campaniei de Timişoara – Capitală Culturală Europeană în 2021, rolul pe care Universitatea de Muzică şi Teatru îl joacă în cadrul UVT, este unul foarte important, iar dintre modelele ce au făcut cinste acestei ţări atât pe plan naţional, cât şi internaţional, sunt bine de adus în prim planul populaţiei Timişoarei. Asocierea cu personalităţi, precum Maia Morgenstern este una de bun augur, astfel de modele trebuie să fie aduse în prim plan pentru generaţiile viitoare. Oferindu-i acest titlu nu facem decât să dăm Cezarului, ce-i al Cezarului”, a spus Marilen Pirtea, rectorul UVT.

La laudaţio-ul prin care trebuia să se prezinte actriţa în faţa unei săli arhipline formate din studenţi şi cadre academice, Maia a făcut din prezentarea sa o piesă de teatru în care a mai şi zâmbit, dar a mai lăsat şi câte o lacrimă să-i cadă.

„Timişoara mă emoţionează, mă tulbură, iar acest titlu mă face fericită şi foarte mândră şi evident că există emoţia unei existenţe, unei vieţi dedicate artei, pasiunii. Descopăr şi redescopăr Timişoara de fiecare dată când vin în ea cu spectacole sau pentru a o vizita, am prieteni foarte buni aici, sunt proiecte, sunt vise pe care vrem să le punem în aplicare, dar şi colaborări între universităţi şi între instituții de cultură”, a spus actriţa Maia Morgenstern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.