Shakespeare 400: „Povestea de iarnă” vine de la Naţionalul timişorean pe TVR 2!

148

Anul acesta comemorăm patru secole de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare. Casa de Producție TVR invită românii ca pe tot parcursul anului 2016 să fie… parte din Shakespeare 400.

„A scris, a jucat, a împuns vremurile cu un ochi sardonic, a vorbit despre iubire și moarte cu egală tandrețe, a lăsat lumii creații pe care, și astăzi, le descoperim strălucind diferit de la o clipă la alta, așa cum doar diamantele o fac”, transmite Televiziunea naţională despre Marele Will.

Al doilea spectacol al programului Shakespeare 400 este „Povestea de iarnă” în viziunea regizorală a lui Alexander Hausvater, un spectacol realizat de Teatrul Național din Timișoara și preluat la București, de la Teatrul Național „I.L.Caragiale”, precizează TVR.

Distribuția: Ion Rizea, Claudia Ieremia, Ovidiu Crișan Damian, Oancea Ana Maria Cojocaru, Colin Buzoianu, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Doru Iosif, Benone Viziteu, Ioan Strugari, Alina Reus, Valentin Ivanciuc, Laura Avarvari, Luminița Tulgara, Sabina Bijan, Mircea Ionuț Pandele.
Regia de montaj: Gini Ignat
Director imagine: Laurențiu Popescu
Muzica: Dan Jinga
Decoruri: Lucian Lichiardopol
Costume: Stela Verebceanu
Coregrafia: Mălina Andrei
Producător: Doina Teodoru, Silviu Jicman
Producător coordonator: Demeter Andras Istvan

„Povestea de iarnă” a lui William Shakespeare va fi difuzată luni, 15 februarie, ora 20,10, pe TVR 2.

LĂSAȚI UN MESAJ