Sex, bani, crimă și o nimfomană. Carmen Bejan, studenta criminală de la Medicină a ajuns personaj de roman

4736

Carmen Bejan, celebra studentă criminală din Arad, care a tranșat un bărbat în camera ei din căminul studențesc de la Medicină, din Timișoara,  a ajuns personaj al unui roman polițist!

coperta-studenta-criminala-1Inspirată de povestea tinerei condamnate pentru uciderea unui client cu care s-ar fi iubit pe bani, autoarea, o fostă jurnalistă din Arad, soție de ofițer de poliție, s-a gândit să-i ofere personajului cărții sale puțin din aura misterioasă a lui Carmen Bejan. Numai că, după cum mărturisește, autoarea, Eugenia Crainic, a căutat ca în carte să cosmetizeze puțin „fapta”, astfel încât crima să nu fie banală.

„…Mobilurile care i-au mânat pe criminali să ucidă au fost mereu cele clasice: bani, gelozie, ură. Nimic original. Ca atare, am hotărât să le cosmetizez puțin. Să mă fac o cosmeticiană de crime. (…).Și m-am gândit așa: se ia o crimă care chiar s-a întâmplat, se amestecă bine victima și făptuitorul sau chiar făptuitorii, se coace la foc mic un motiv mult mai bun pentru comiterea faptei decât motivul avut de autorul propriu-zis, se așterne pe hârtie și se consumă seara, la lumina veiozei, cu un pahar de vin roșu alături, pe îndelete.

Mi-am dat seama, în timp, că ucigașii contemporani și dintotdeauna strică crime răsunătoare cu motivațiile lor de doi bani. Cât de slab să fii, să ucizi într-un mare fel, dar dintr-un motiv insignifiant?! Cei mai mulți și-ar fi rezolvat problemele, în mod cert, dacă n-ar fi recurs la luarea unei vieți. Dar cum să-nveți un om cu mintea vraiște că nu crima este soluția? „, spune autoarea, Eugenia Crainic.

Studenta criminală din acest roman este „îmbunătățită” prin faptul că primește noi roluri, ajunge o nimfomană care, precum în realitate – în cazul cunoscutei Carmen Bejan, care a inspirat-o pe autoare, are relații cu bărbați care plătesc pentru sex.

Acțiunea se petrece, ca și în realitate, în căminul studențesc din Timișoara.

Conform unor cititori care au reușit să parcurgă deja cartea și care au scris recenzii, un laitmotiv al cărții și al crimei este sexul, sub diversele lui ipostaze: bucurie și plăcere între îndrăgostiți, sursă de venit și de șantaj, probleme de potență, viol, sexul ca manipulare, sexul ca aventură, sexul ca traumă, sexul ca motiv al crimei.

Cartea, care urmează să fie lansată zilele acestea, la Arad, orașul autoarei dar și al studentei criminale, a fost scrisă, așadar, pornind de la un caz real, însă ficțiunea cuprinde idei noi, despre care autoarea romanului polițist nu a dorit să vorbească mai mult pentru a nu afecta imaginația cititorului.

În tot acest timp, adevărata „studentă criminală” își ispășește pedeapsa în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad. La fel și complicele acesteia, Sergiu Florea.

Sergiu Florea a fost condamnat în 2009 la 20 de ani de închisoare pentru uciderea și tranșarea unui om, la fel ca și complicea lui, studenta criminală Carmen Bejan (actualmente Șatran).

sursa: cancan.ro

foto: com24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ