Serbia poate fi vizitată de mâine! Țara vecină a ieșit din ,,zona galbenă”

  8287

  Institutul Național pentru Sănătate Publică a publicat lista actualizată a țărilor pe care România le consideră din „zona galbenă”. Cetățenii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile la sosirea în România. Măsura intră în vigoare de luni, 3 august.

  Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Israelul rămân în continuare în zona galbenă, prin urmare cei care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină. De asemenea, rămân pe listă Muntenegru, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina.

  În schimb, această măsură NU mai este valabilă pentru cei care vin din Serbia și Rusia, două dintre țările care au ieșit din noua listă a „zonei galbene”.

  În lista care intră în vigoare de luni, 3 august, sunt mai puține state (41) decât în cea valabilă până acum, care avea 44 de state.

  Pentru stabilirea acestei liste galbene criteriul de care se ține cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.

  Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

  Țările considerate de România în „zona galbenă” (carantină 14 zile)

  Africa de Sud

  Arabia Saudita

  Argentina

  Armenia

  Bahamas

  Bahrain

  Bolivia

  Bosnia si Herțegovina

  Brazilia

  Capul Verde

  Chile

  Columbia

  Costa Rica

  El Salvador

  Eswatini

  Guineea Ecuatoriala

  Honduras

  Insulele Turks si Caicos

  Insulele Virgine ale Statelor Unite

  Irak

  Israel

  Kazahstan

  Kîrgîzstan

  Kosovo

  Kuweit

  Luxemburg

  Macedonia de Nord

  Maldive

  Moldova

  Muntenegru

  Oman

  Palestina

  Panama

  Peru

  Puerto Rico

  Qatar

  Republica Dominicana

  Singapore

  Sint Maarten

  Statele Unite ale Americii

  Surinam

  Restul statelor, care nu apar pe „lista galbenă” întocmită de România, se consideră că sunt în „zona verde” și, prin urmare, nu sunt niciun fel de restricții la intrarea în România pentru cetățenii care vin din aceste țări.

  LĂSAȚI UN MESAJ