Omul lui Băsescu, arădeanul Blejnar lovește dur DNA! Fostul șef al fiscului câștigă un prim război cu procurorii

164

Dosarul fostului şef ANAF Sorin Blejnar începe să cadă la Curtea de Apel Bucureşti. Sute de interceptări obţinute de SRI în baza unor mandate de supraveghere tehnică, ce au fost folosite de DNA în dosar, au fost anulate de judecător. Decizia poate fi, însă, atacată.

„Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr. 20/P/2019 din data de 21.08.2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei în ceea ce priveşte descrierea faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor. În baza art. 102 alin.2 şi 3 Cod procedură penală cu referire la art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului constată nulitatea proceselor verbale de redare a convorbirilor şi comunicărilor telefonice”, se arată în minuta de la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit Mediafax.

Sunt anulate convorbiri şi apeluri telefonice efectuate în urmă cu mai mulţi ani. Protagonişti ai interceptărilor au fost Sorin Blejnar, dar şi Codruţ Marta şi Elan Schwartzenberg.

 

Procurorul DNA trebuie să remedieze neregulile din dosar şi va informa judecătorul dacă menţine cauza sau îşi ia înapoi rechizitoriul.

 

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în acest dosar pentru că ar fi primit mită 1.200.000 de euro în perioada mai 2011-aprilie 2012 pentru a se asigura că firma afaceristului Radu Nemeş nu este verificată de Fisc.

În dosar este judecată şi soţia lui Blejnar, Andreea, pentru complicitate la luare de mită. În prezent, Blejnar execută o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. El este închis la Penitenciarul Rahova, unde se află şi Liviu Dragnea.

Sursa – stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ