Semafoarele noi, un deranj nerezolvat pentru timişoreni. FOTO

1546

Lucrările pentru montarea noilor semafoare în Timişoara au dat oraşul peste cap. Pentru locuitorii din zonele unde se lucrează este un adevărat chin. Muncitorii firmei contractate să instaleze sistemele de trafic lasă în urma lor gropi, moloz şi multă mizerie. Gropile nu sunt nici acum astupate şi nici zonele refăcute. Asta deşi conducerea Primăriei Timişoara dădea cu pumnul în masă şi spunea că dacă firma de construcţii nu rezolvă problema, va interveni să rezolve problema. Totul a rămas la stadiul de declaraţii.

“Îi asigur pe toţi cetăţenii că am intervenit, că sunt revoltat, şi după Paşti vom repara noi, dacă ei nu vor repara imediat, prin operatorii noştri şi vom imputa sumele firmei”, declara edilul şef în 30 aprilie.

Iată că după o săptămână situaţia este şi mai drastică. În cartieul Iosefin, de exemplu, oamenii spun că nu mai suportă praful şi munţii de moloz care “împodobesc” toate intersecţiile. În zona pieţei agroalimentare se circulă greu, atât rutirer cât şi pietonal, din cauza gropilor create.

Proiectul sistemului de management al traficului prevede montarea de semafoare în 44 de intersecții, modernizarea a 90 de intersecții, montarea de 230 de camere de supraveghere în 134 de locaţii, dar şi amplasarea a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu.

Obiectivul este realizat prin fonduri europene, iar valoarea proiectului este de 25,6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ