Ziua Europei, sărbătorită la Muzeul Satului. FOTO-VIDEO

756

Vremea bună ține cu organizatorii manifestării, astfel că sute de persoane au luat cu asalt, sâmbătă, Muzeul Satului Bănățean, pentru a participa la diferite evenimente care marchează Ziua Europei, ce va avea loc în data de 9 mai.

Aici, mai multe ţări membre ale UE și-au instala standuri unde curioşii pot afla despre tradiţiile statului respeciv. Timişorenii pot vedea ţinute populare specifice ţărilor europene sau afla care sunt obiceiurile culinare.

Până deseară, cei care trec pragul Muzeului Satului Bănăţean au parte de concerte de muzică populară, rock sau uşoară, dar şi de mai multe sesiuni de dansuri, de la sportiv, la street dance sau pop. Din program nu lipsesc piesele de teatru puse în scenă de păpuşarii de la Merlin.

Luni, în 9 mai, timişorenii vor avea parte de a doua rundă a sărbătorii Zilei Europei. Dimineaţa, de la ora 10:00, în Parcul Central, la statuia Ostaşului Român, va avea loc un ceremonial militar şi se vor depune coroane de flori. De la ora 18:00, la Galeria Pro Armia, se va desfăşura o expoziţie de pictură. Seara, distracţia se mută în Piaţa Unirii, unde vor avea loc concerte cu Alexandra Mitroi&BANG, Lidia Buble și Smiley.

LĂSAȚI UN MESAJ