13.6 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Ședință de urgență convocată la Ministerul Sănătății pe tema sistemului de carduri. Platforma e blocată din 10 iulie

Reprezentanții CNAS și cei care se ocupă de mentenanța sistemului de informatic al cardurilor de sănătate discută, luni, despre erorile platformei din ultimele zile.

Ministerul Sănătății a convocat, luni, o întâlnire cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și cu responsabilii cu mentenanța sistemului informatic al cardurilor de sănătate, pentru a discuta despre problemele survenite în ultimele zile.

Ministrul Sănătății ar trebui să primească azi un raport final cu toate problemele din sistem, dar şi cu soluții pentru remedierea acestora.

CNAS a anunțat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

De altfel, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcție la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declarațiilor din spațiul public potrivit cărora „oamenii mor și cu un sistem, și fără un sistem”.

Sursa: digi24.ro

Alte subiecte :

Un nou palat istoric al Timișoarei a fost renovat și arată splendid acum

Una dintre clădirile de referință ale Timișoarei, Palatul Ciobanu, este prima care a îmbrățișat tema țăranului român, dar și ultima care a fost ridicată...

Boala Sărutului – afecțiunea prin care am trecut peste 95 la sută dintre noi

Mononucleoza infecțioasă sau boala sărutului este o afecțiune acută infecțioasă și contagioasă produsă de virusul Epstein Barr. Studiile arată că aproape...

Citește și :