Ședință de urgență convocată la Ministerul Sănătății pe tema sistemului de carduri. Platforma e blocată din 10 iulie

55

Reprezentanții CNAS și cei care se ocupă de mentenanța sistemului de informatic al cardurilor de sănătate discută, luni, despre erorile platformei din ultimele zile.

Ministerul Sănătății a convocat, luni, o întâlnire cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și cu responsabilii cu mentenanța sistemului informatic al cardurilor de sănătate, pentru a discuta despre problemele survenite în ultimele zile.

Ministrul Sănătății ar trebui să primească azi un raport final cu toate problemele din sistem, dar şi cu soluții pentru remedierea acestora.

CNAS a anunțat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

De altfel, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcție la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declarațiilor din spațiul public potrivit cărora „oamenii mor și cu un sistem, și fără un sistem”.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ