Se vinde una dintre cele mai vechi și celebre televiziuni din România

259

Una dintre cele mai vechi si mai populare televiziuni din țara noastră va fi vândută dacă prețul va fi corect. Se așteaptă ofertă concretă din partea unui trust străin.

Dan Voiculescu şi fiicele sale iau în calcul vânzarea  Antenei 1 dacă va exista o ofertă ”serioasă” din punct de vedere financiar din partea unui trust străin de media.

În acest moment are loc o analiză internă a activelor Antena Group (toate televiziunile din trust – Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, cu excepţia Antenei 3), potrivit surselor citate, cu scopul ca acţionarii să aibă o evaluare realistă a valorii de piaţă.

De altfel, familia Voiculescu l-a numit director al Antena Group în luna martie pe George Ureche, un executiv care are un bun istoric de tranzacţii reuşite. El a lucrat timp de 8 ani în PwC (2000-2005 si 2015-2018) şi 10 ani în grupul MediaPro, unde a gestionat vânzarea radiourilor şi a studiourilor de film ale grupului. La Antena Group, George Ureche ar avea rolul de a pregăti terenul pentru o eventuală tranzacţie dacă apare o ofertă convenabilă pentru familia Voiculescu.

În 2007 a mai existat o ofertă pentru achiziţia Antena 1 din partea concernului german RTL, dar propunerea iniţială de 400 milioane de euro a fost refuzată de Voiculescu, după cum scria Cătălin Tolontan la acel moment.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ