Se strigă adunarea! Timișorenii ies la protest în fața Primăriei! De ce sunt nemulțumiți?

645

O tânără din Timișoara îi îndeamnă pe toți locuitorii orașului să vină să își spună punctele de vedere cu privire la adoptarea de către administrația locală a proiectului ce interzice plimbarea cu vehicule pe roți în zonele centrale. Ana Munteanu, cea care conduce și Asociația ,,Borcanul cu Ulei”, le-a transmis timișorenilor, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, o invitație la protest. Sau mai bine spus, la două proteste, pentru care a și primit avizele necesare.

„Am primit aprobare pentru organizarea a două proteste, unul va avea loc luni de la ora 18-20, în fața primăriei, iar cel de-al doilea marți, între orele 14-16, înainte de plenul Consiliului Local, tot în fața Primăriei Timișoara. Jandarmeria ne-a dat aprobare. Vreau să fie clar: nu este vorba despre trotinete și role, ci despre respectarea Legii 52/2003. Vrem să avem un cuvânt de spus, vrem să fim respectați, vrem să avem șansa să organizăm dezbateri publice, vrem să se respecte legea. (…) Luptați alături de noi pentru transparența actului decizional, altfel nu o să reușim”, spune tânăra organizatoare într-un filmuleț postat pe Facebook.

Legea 52/2003 se referă la transparența decizională în administrația publică. Tânăra cere ca această lege să fie respectată de aleșii locali. În acest sens a fost creat și un eveniment pe rețeaua de socializare, în care se specifică:

,,Solicităm retragerea de urgență de pe ordinea de zi a plenului a proiectului de HCL amintit mai sus și reluarea procedurii de adoptare cu respectarea riguroasă a prevederilor legii nr. 52/2003 pentru ca și noi, societatea civilă, să ne putem formula punctele de vedere sau de a iniția proceduri ce țin de democrația participativă.”

Mai multe detalii despre eveniment, aici

LĂSAȚI UN MESAJ