Ce ramâne după Grindeanu? Mai are politicianul din Banat vreun rol în politica ,,mare”?

492

Weekendul nu este atât de liniștit precum pare pe scena politică. Deși politicienii nu ies la rampă în aceste două zile, ei lucrează intens. Unii pentru a-și păstra majoritatea, alții pentru a forma una nouă.

Sunt negocieri intense până luni și anunțate. PSD-ALDE își caută premier, ”unul care să iubească mai mult România”, cum spunea Ecaterina Andronescu într-o emisiune televizată. Călin Popescu Tăriceanu rămâne atent și la Opoziție, care vrea la Putere cu ALDE, dar fără el.

În tot acest timp, PNL poartă negocieri intense cu toate partidele mai puțin cu PSD. Cu toți actori politici, mai puțin Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu.

Ce se va întâmpla în acest weekend are efecte directe asupra României și viitorului politic al țării.

Se schimbă Puterea? Greu de crezut, dar Alina Gorghiu, fosta președintă a PNL, susține că are calcule prin care s-ar fi schimbat deja. PSD și ALDE nu ar mai avea majoritate și aici intră în joc Opoziția, care, după criza din PNL, vrea să preia frâiele țării.

În toată această agitație politică, premierul PSD doborât de propriul partid, Sorin Grindeanu, pleacă acasă. Se duce la Timișoara la familie. El se întoarce duminică seară în Bucureşti, pentru ca luni să fie la sediul Executivului pentru a-şi continua activitatea până când un nou Cabinet va depune jurământul de învestire la Palatul Cotroceni.

sursă: dcnews.ro

1 COMENTARIU

  1. ,,banatanul,,cu origini oltenesti are un singur viitor.PiRiU.cu ponta impreuna la partidul lui diaconu si ghita .pot sa-si faca si grup parlamentar cu parlamentarii de timis.

LĂSAȚI UN MESAJ