Se pot depune cererile pentru comerțul specific de 1 noiembrie! Ce acte sunt necesare

88

Ziua morților se apropie, și ca de obicei, unele zone din oraș vor fi luate cu asalt de cei care vor să vândă coroane, flori sau lumânări. Însă, cei care vor să facă comerț de ocazie în piețe sau în preajma cimitirelor trebuie să știe că au nevoie de mai multe documente.

Comercianții pot depune cereri la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 8 şi 9, în perioada 22.10.2017-26.10.2018. Această activitate este prevăzută în HCL139/2011, Cap.V.8, art.50, 52 şi 53, respectiv activităţi comerciale ocazionale, pe o suprafaţă de 2 mp, flori, coroniţe, aranjamente florale, candele. Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant, actele care trebuie depuse fiind: -cerere tip de la ghişeul 8 sau 9, camera 12; -copie buletin de identitate/ carte de identitate sau copie act firmă ( copie Certificat Unic de Inregistrare ). Se menţine procedura de achitare a taxei de autorizare, a imprimatului şi cea de ocupare a domeniului public în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe, achitarea efectuându-se pentru perioada 30.10.2018-01.11.2018.

Locaţiile stabilite pentru comercializare sunt perimetrele următoarelor cimitire: Calea Şagului, Calea Buziaşului, Calea Lipovei, Cimitirul Eroilor, Rusu Şirianu, Stuparilor, Calea Lipovei.

Pentru o bună organizare, au fost stabilite anumite obligaţii ale comercianţilor: -Operatorii economici au obligaţia de a deţine, la locul de vânzare, Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul autorizare activităţi comerciale, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public- în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în avizul solicitat. Încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională a persoanei sau reprezentantului firmei, cât şi retragerea avizului. -Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timişoara. -Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de către deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea avizului şi la sancţionarea contravenţională a faptei -Activitatea comercială desfăşurată cu ocazia acestui eveniment nu va perturba circulaţia pietonală din perimetrul cimitirelor.

LĂSAȚI UN MESAJ