Se modifică legea antifumat? Ţigările s-ar putea aprinde din nou în localuri

1287

Legea antifumat are toate şansele să se modifice. Cel puţin asta declară Eugen Teodorovici, consilierul primului ministru Mihai Tudose. Potrivit acestuia, mai mulţi parlamentari PSD, dar şi din opoziţie, doresc să modifice actul normativ prin care s-a interzis fumatul în cafenele, baruri şi cluburi.

La o emisiune a postului Digi24, Teodorovici a spus că se gândesc la o variantă a legii care să lase la latitudinea patronului localului dacă se fumează sau nu în incinta barului său.

„A fost o discuție cu asociația celor din turism, care au spus că le-au scăzut încasările după ce această lege a apărut. Asta practic a anulat TVA de 9% din 2015 într-un fel sau altul. Cred că statul român trebuie să aibă respect față de banii privaților. În acest caz, cel care decide să facă o cafenea, o terasă și decide să se fumeze acolo, trebuie să fie lăsat să decidă el, nu statul printr-o lege, că e businessul meu ca privat”, a spus Teodorovici la emisunea „În faţa ta”.

Şi patronii localurilor din Timişoara s-au plâns că cel puţin iarna şi toamna barurile lor sunt goale pentru că nu se poate fuma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.