O nouă taxă pentru o parte din angajații bănațeni și din toată țara! Despre ce este vorba și când va intra în vigoare!

304

Guvernul a pregătit introducerea pentru angajatori a obligaţiei de a plăti contribuţii CAS şi CASS la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariaţii cu timp parţial de muncă, indiferent dacă remuneraţia este sub nivelul salariului minim, documentul în acest sens fiind deja redactat.

Vor fi exceptaţi angajaţii care au în paralel un contract de muncă cu normă întreagă, studenţii şi pensionarii. La acest moment, din calculul guvernanţilor rezultă că sunt, în total, 500.000 de contracte de muncă part-time.

Obligaţia de plată la acest nivel a contribuţiei la pensie şi sănătate pentru contracte part-time este prevăzută, în noul program de guvernare, să fie introdusă din luna august a acestui an. Iniţial, termenul avansat, prin programul de convergenţă trimis în primăvară la Comisia Europeană, era luna iunie.

Surse guvernamentale au transmis că actul normativ care introduce noua obligaţie de plată a fost redactat şi pregătit să fie aprobat de Executiv.

„Vor fi excluşi studenţii, pensionarii şi cei care au în paralel un contract individual de muncă full-time”, au arătat sursele.

LĂSAȚI UN MESAJ