Se închide o bandă pe Popa Şapcă! Primarul promite finalizarea lucrărilor în termen

237

Şoferii din Timişoara trebuie să ştie că de miercuri, 1 martie, se va închide o bandă de mers pe strada Popa Şapcă. Vorbim de una dintre arterele care porneşte de la Punctele Cardinale spre calea ferată. Autorităţile spun că măsura este necesară pentru realizarea celei de-a patra benzi.

“Asta înseamnă că cele două benzi noi pe care le avem acum, care la ora actuală sunt folosite în sensul de la calea ferată către Punctele Cardinale vor fi gestionate diferit şi anume: una va rămâne cu acest sens, iar cealaltă va fi folosită în sensul invers”, a declarant primarul Timioarei Nicolae Robu.

Edilul şef spune că dacă vremea va fi bună şi nu apar situaţii neprevăzute, în maximum 2 luni strada Popa Şapcă va fi deschisă la 4 benzi.

“Am cerut firmei să se mobilizeze astfel încât aceste lucrări să decurgă cât mai repede. Să sperăm că nu intrăm în blocaje din cauza unor descoperiri arheologice. Dacă şi vremea e bună, după nu foarte multă vreme vom avea şi cele două benzi de care v-am vorbit, toate cele 4 benzi”, a mai spus Robu.

În ceea ce priveşte avizul de la CFR pentru intervenţia la pasajul Popa Şapcă, care trece pe sub calea ferată, autorităţile spun că firma de construcţii a obţinut toate documentele necesare pentru lărgirea pasajului.

“Este problema firmei şi firma ne asigură că totul e în regulă. Noi avem avizele pe autorizaţie, iar avizul pentru intervenţie îl obţine firma de construcţii”, a mai spus primarul oraşului.

Potrivit proiectului, Pasajul Popa Sapcă va fi lărgit la patru benzi şi va avea o lăţime de 23 de metri şi o înălţime de 4,65 metri. Strada Popa Şapcă va avea 4 benzi de circulatie la final, câte două pe fiecare sens. De asemenea, vor fi amenajate piste de biciclete şi trotuare pe ambele părţi ale şoselei.

Lucrările sunt programate să se încheie în vara anului 2017, iar costul lor se ridică la 24 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.