Poliţiştii bănăţeni au prins un traficant internaţional de migranţi

126

Polițiștii din Caraș-Severin au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Germania pe numele unui cetățean sârb, bănuit de sprijinirea migrației în vederea obținerii de venituri ilicite.

La data de 27 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu polițiștii de frontieră, au depistat un bărbat de 28 de ani, din Serbia, pe numele căruia autoritățile din Germania au emis mandat european de arestare.

Din cercetări a reieșit că în perioada 2015 – 2016, persoana în cauză ar fi sprijinit în repetate rânduri migrația ilegală, cu scopul de a obține câștiguri financiare necuvenite. Acesta ar fi facilitat intrarea ilegală a unor migranți pe teritoriul Germaniei.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere, pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți.

Astăzi, 28 februarie a.c., cel în cauză urmează să fie prezentat magistraților Curții de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă, în vederea efectuării procedurilor de predare către autoritățile judiciare din Germania.

Pentru punerea în executare a mandatului, poliţiştii au beneficiat de date suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ