Se demolează noi garaje în Timişoara. Proprietarii primesc despăgubiri

2298

Autorităţile locale continuă procesul de demolare a garajelor din Timişoara. Potrivit unui proiect de hotărâre al Primăriei Timişoara, garajele de pe strada Martir Elena Nicoară vor fi rase pentru ca aici să se amenajeze zone verzi şi locuri de parcare.

“Având în vedere faptul că pe terenul pe care se realizează investiţia arătată mai sus sunt realizate construcţii provizorii de tip garaje, s-a demarat procedura de negociere cu proprietarii acestor garaje pentru eliberarea acestor amplasamente şi desfiinţarea acestor garaje. Precizăm că la emiterea autorizaţiilor de construire s-a impus următoarea condiţie: amplasamentul se va elibera necondiţionat în cazul în care terenul va fi revendicat de foştii proprietarii sau de Consiliul Local pentru lucrări de interes public. De asemenea vă aducem la cunoştinţă că în conformitate cu clauzele înscrise în contractele de concesiune încheiate pentru garajele din Municipiul Timişoara, acestea pot fi reziliate unilateral sau înceta numai în cazul care interesul local o impune”, se arată în proiect.

Proprietarii nu vor rămâne cu paguba. Ei vor fi despăgubiţi de primărie. Fiecare va primi 2.000 de lei sau aproape 2.000, de euro pentru că i se demolează garajul. Potrivit anexei, 13 proprietari de garaje vor primi bani de la autorităţi. Numai trei dintre aceștia vor primi 2.000 de lei, iar restul de 10 sunt despăbugiţi cu 1.900 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.