Atenție, fermieri din Timiş! Un nou sprijin financiar de 320,581 milioane lei, în 2018

222

Vești bune pentru fermierii din Timiş! Agricultorii vor beneficia în 2018 de sprijin financiar pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele: vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Suma alocată de guvern în acest scop pentru anul în curs este de 320,581 milioane lei și va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru 2018. Astfel, va avea loc o diminuare a costurilor de producție în sectorul agricol prin rambursarea diferențelor de accize.

Cantitățile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale. De menționat, de asemenea, că schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură nu poate fi cumulată cu alte forme de sprijin pentru aceleași costuri eligibile.

Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat prevăzută pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ