Se dă startul primei competiții de ambarcațiuni din materiale reciclabile, pe Bega. Când are loc

1373

Concurs inedit pe Bega, în acest weekend. Asociația EcoStuff România, care a realizat podul din sticle de plastic, îi invită pe timișoreni la prima competiție de ambarcațiuni construite din materiale reciclabile din România.

Evenimentul are loc duminică, 5 iunie, în zona Flora, de Ziua Internațională a Mediului. Fondurile strânse din taxele de participare la „Make it! Race it! Recycle it!” vor fi folosite pentru dezvoltarea campaniei “Timișul Reciclează”, campanie de educație ecologică, care va începe în toamnă.

În total, 12 echipe și-au construit propria ambarcațiune folosind, în principal, materiale recuperate, pentru a demonstra cât de utile sunt lucrurile pe care de obicei le aruncăm la gunoi.

Cursa va fi însoțită și de un mini-festival dedicat protecției mediului, cu demonstrații și idei despre cum putem adopta un stil de viață prietenos cu mediul.

Cele 18 ambarcațiuni participante se vor întrece pe Bega, între Podul Tinereții și Podul Traian începând cu ora 10.30. Juriul va decide nouă dintre trofeele puse în joc, urmând ca „Cea mai rapidă ambarcațiune” să fie decisă la finalul cursei, iar „People’s choice” va fi decis de publicul prezent la eveniment.

De asemenea, organizatorii vor premia și cea mai spectaculoasă scufundare neintenționată, cea mai bună tehnică de construcție, cea mai rapidă ambarcațiune, cea mai bună folosire a materialelor, cea mai mare varietate de materiale reciclabile folosite, cea mai faină temă/cel mai bun costum sau cea mai inspirată decorare, cel mai bun design.

În cadrul evenimentului vor fi cinci curse la interval de 40 de minute. După fiecare cursă, echipele participante vor trebui să-și dezmembreze ambarcațiunile pentru a fi reciclate corect.

LĂSAȚI UN MESAJ