Se caută iar soluții pentru Turnul de Apă din Iosefin. Primesc bani cei care au idei de modernizare a acestuia

94

Primăria Timișoara a lansat din nou concursul de soluții pentru reabilitarea Turnului de Apă din Iosefin. Luni a fost postat pe site-ul instituției un nou anunț prin care cei interesați pot să vină cu idei de modernizare și de refuncționalizare a turnului.

Participanții vor presta următoarele servicii: ”Elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, inclusiv avize/studii de specialitate/acorduri conform certificatului de urbanism; documentația tehnico – economică se va elabora în baza documentelor puse la dispoziție în cadrul concursului de soluții și va respecta soluția tehnică/economică declarată câștigătoare”.

Bineînțeles, proiectanții trebuie să asigure asistența tehnică pe toată durata șantierului. Ideile vor fi analizate de un juriu de specialiști, iar la final cele mai bune proiecte vor fi premiate.

Câștigătorul locului I va primi 112.000 de lei, premiul II este în valoare de 23.350 de lei, iar persoana clasată pe locul III va lua 14.010 lei. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 21 martie 2019.

Autoritățile vorbesc de ani buni despre restaurarea turnului de apă, dar până acum nu au făcut niciun pas. Reabilitarea și deschiderea turnului apare și în dosarul cu care Timișoara a câștigat titlul de Capitală Cuturală Europeană. Estimările arată că este nevoie de 200.000 de euro pentru modernizarea turnului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ