Lipsa de bun simț a călătorilor, reflectată într-o galerie FOTO, de STPT. Cum pot fi reclamați prost-crescuții

254

Mulți dintre călătorii Societății de Transport Public Timișoara (STPT) sunt certați cu bunul simț. Regia a publicat o serie de fotografii în care este ilustrată mizeria ce rămâne în urma unor timișoreni în tramvaie, troleibuze sau autobuze. Pahare de cafea, pufuleți împrăștiați pe jos, PET-uri, hârtii și multe alte deșeuri, toate acestea reflectă proasta creștere a pasagerilor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun din Timișoara.

Potrivit conducerii STPT, autobuzele și tramvaiele sunt spălate zilnic de angajații societății.

”Tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele sunt curăţate şi igienizate – interior şi exterior – în fiecare zi, de 20 de angajaţi din cadrul S.T.P.T.

Toate mijloacele de transport sunt supuse unui program de salubrizare, care se efectueaza în fiecare zi, la retragerea în garajul auto şi în depou, unde sunt curăţate şi igienizate în interioare (măturare/spălare podele – cu detergenţi şi dezinfectanţi, ştergerea prafului) şi în exterioare (spălate şi date cu spumă).

Separat de salubrizarea zilnică, o dată pe săptămână, toate tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele S.T.P.T. sunt supuse unui program general de curăţare şi igienizare.

Cu toate acestea, din păcate, apar şi situaţii în care igiena şi curăţenia din unele mijloacele de transport în comun sunt afectate de comportamentul neadecvat al unor călători, care nu respectă normele de conduită în mijloacele de transport”, au transmis cei de la STPT.

Și nu doar mizeria lăsată în urmă de călători este o problemă pentru regie, ci și distrugerile. Unii pasageri au rupt scaune și au mâzgălit mijloacele de transport.

”Tot în interior, în perioada în care mijloacele de transport în comun se află pe trasee, unii călători se dedau inclusiv la acte de vandalizare, care constau în ruperea scaunelor, tăiatul tapiţeriilor de pe scaune, grafitti sau înfundarea validatoarelor cu gumă de mestecat, hârtie sau ace. Au fost şi cazuri în care mijloacele de transport în comun au fost retrase în depou / garaj cu geamurile sparte cu pietre sau alte obiecte contondente aruncate de indivizi certaţi cu legea”, mai spun reprezentanții STPT.

Pentru a-i prinde mai ușor pe vandali sau pe cei care nu păstrează curățenia, repezentanții STPT cer sprijinul timișorenilor. Astfel, dacă vedeți pe cineva că distruge un bun din mijlocul de transport sau aruncă mizerii pe jos, puteți să semnalați acest lucru la numărul de telefon al regiei, 0356803720, sau a adresa de e-mail relatii.publice@ratt.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ