Se alege praful de echipa Politehnicii…

213

Politehnica Timișoara se destramă încet, trei dintre oamenii de bază fiind deja ca cu bagajele în altă parte. Grigoraș, Timofte și căpitanul Fenici au semnat contracte cu alte cluburi, iar lista plecaților rămâne deschisă…

Echipa care a cucerit bronzul, cel mai important rezultat al ultimilor 25 de ani din handbalul timișorean, se împrăștie în toate cele patru zări. Prin ”grija” autoritățiilor locale, care și în al 12-lea ceas au dat-o în bară, Poli își pierde nucleul echipei create cu multă muncă în decursul unui sezon și jumătate.

La doar câteva săptămâni de la câștigarea medaliei de bronz, pe lista plecărilor deja se regăsesc trei nume însă lista rămâne deschisă, cu șanse mari de a fi completată. Golgheterul Mihai Timofte, căpitanul Cristi Fenici și internaționalul Demis Grigoraș sunt cei trei jucători sătui de promisiuni neonorate ce au ales să își continue cariera în altă parte. Extrema stânga Mihai Timofte a bătut palma cu Dunărea Călăraşi la finalul celor cinci campionate petrecute în Banat.

Timofte, fost căpitan al echipei în stagiunile precedente, a încheiat acest campionat cu 147 de goluri ceea ce l-a urcat pe primul loc în clasamentul marcatorilor lui Poli. Jucătorul în vârstă de 36 de ani ar fi continuat cu violeții mai ales în condițiile participării în Cupa EHF însă condițiile financiare l-au determinat să aleagă oferat celor de la Călărași.

Căpitanul Cristi Fenici a semnat și el un contract cu nou-promovata Dobrogea Sud Constanța, înțelegere ce va intra în vigoare la 1 iulie. Excepție face situația în care Poli își va achita restanțele salariale față de el și îi va propune un nou contract. ”Nu putem aștepta la nesfârșit pentru că se tot promite și nici măcar o parte. Sunt bani pentru care am muncit și e normal să îi primim. Unii colegi s-au adresat deja federației unde cer achitarea restanțelor. Probabil toți vom face acest lucru într-un final dacă nu rezolvă situația”, a subliniat Fenici.

O altă plecare deja confirmată este cea a interului Demis Grigoraș, cel care a bătut palma cu prim-divizionara KC Tatabanya (Ungaria). Interesant e că echipa maghiară a ocupat de asemenea pe locul 3 în campionat și va evolua în Cupa EHF unde ar putea să o întâlnească pe Poli. Și ceilalți handbaliști importanți ai studenților au primit oferte și sunt foarte aproape de a pleca în zilele următoare.

Remintim că clubul Poli are datorii importante către jucători și antrenori. E vorba despre salariile pe 3 luni și jumătate din perioada august-noiembrie, dar și despre primele de obiectiv. Toate ar trebui plătite de către clubul vechi pe care au evoluat în anul 2015. Din luna noiembrie a anului trecut jucătorii și antrenorii au semnat contracte cu noua entitate SCM.

LĂSAȚI UN MESAJ